FB

November 24, 2021 | 8:50

Si të studioni vetë, 9 këshilla për fëmijët…

Fillimi i një cikli të ri shkollor për fëmijët mund të jetë një periudhë e lodhshme. Sepse nga shkolla fillore ka një hap të madh përpara dhe metoda e studimit ndryshon ndjeshëm. Shtohen lëndët dhe mësuesit. Ditët e para është e vështirë për të mësuar, por me pak zakone dhe njohuri të mekanizmave, gjithçka do të jetë më e lehtë.

Por cilat janë këshillat që duhet t’u jepen fëmijëve për të studiuar të pavarur?

1.Në shtëpi, bëni zonën e studimit dhe tavolinën e punës të pastër, të rregullt dhe të ndritshme për të krijuar një mjedis të përshtatshëm dhe të qetë.

2.Gjithmonë studioni në të njëjtën kohë për të krijuar një rutinë.

3.Bëni një pushim prej 5 minutash çdo 25 minuta për të shkëputur dhe relaksuar përqendrimin.

4.Mësoni të organizoni për të prezantuar një detyrë që nuk është e përsosur, por e bërë në mënyrë të pavarur

5.Praktikoni për të përvetësuar automatizmat në marrjen e shënimeve në klasë, për të gjetur veten me shumicën e detyrave të shtëpisë tashmë të kryera

6.Marrja e vendimeve dhe planeve për organizimin e punës për tema të ndryshme

7.Përdorimi i një tableti ose celulari për të parë video ose mësime mbi temën që do të studiohet mund të jetë stimuluese dhe një ide e mirë për të mësuar më lehtë

8.Pasi të keni përfunduar detyrat e shtëpisë, hidhini një sy të fundit ditarit për t’u siguruar që nuk keni humbur diçka

9.Synoni të përmirësoheni: një hap shtesë çdo ditë mund t’ju japë kënaqësi të madhe.

 

 

Burimi / https://www.donnad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top