FB

November 24, 2021 | 8:45

Depresioni përkeqëson më shumë sëmundjen e osteoporozës

Shqetësimet e humorit mund të përkeqësojnë metabolizmin e kockave, duke favorizuar kështu shfaqjen e sëmundjes së osteoporozës. Në këtë përfundim kanë arritur studiuesit e universitetit të Melburnit, në Australi.

Nuk janë të qarta arsyet e kësaj lidhjeje, shkruan “European Journal of Psychotherapy and Psychosomatics”, por ndoshta ndërhyjnë modifikime në funksionimin e sistemit endokrin dhe atij imunitar, të cilat janë të lidhura me depresionin, që edhe për këtë arsye, duhet trajtuar e kuruar, që kur fillojnë të shfaqen shenjat e para.

 

 

Përgatiti: Manjola EREQI | Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 162

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top