FB

March 20, 2021 | 8:12

Sjelljet e partnerit që tregojnë se po përpiqet t’iu largojë

Ju e njihni ndjenjën kur gjithçka po shkon mirë, atëherë papritmas marrëdhënia juaj ndryshon? Kohët e fundit keni vërejtur që gjërat kanë marrë një tjetër drejtim, por gjithçka është në rregull. Partneri juaj ndryshon dhe nuk ju gjen më sfidues. Kjo është arsyeja pse ai po largohet nga ju.

Problemi duket të jetë kur një grua fillon të përkushtohet tek sjelljet e tij dhe bën justifikime për përtacinë dhe qëndrimin e tij të papërshtatshëm. E di që është një ndjenjë e frikshme nëse shihni se partneri po fillon t’ju largojë. Ju filloni të dyshoni në vetvete, pasiguritë tuaja fillojnë të veprojnë dhe bëheni paranojake. Ajo që është edhe më keq është se ai po tërhiqet, por ju nuk e dini pse po e bën këtë ose çfarë duhet të bëni në lidhje me të.

Kur një djalë po ju shtyn larg, ai dëshiron të ndahet, por nuk di si ta bëjë atë. Ai fillon të veprojë ndryshe dhe veprimet e tij ju stresojnë deri në pikën ku dëshironi të liroheni nga sjellja e tij. Unë kam parë shumë gra që përpiqen ta mbajnë edhe më shumë kur ai fillon ta shtyjë atë larg. Ju nuk doni të besoni se ai po bën gjithçka që mundet për t’ju larguar prej tij. Dhe ju pyesni veten: “Pse po vepron kështu?”

Marrëdhënia juaj po shkonte mirë dhe ju takoheshit mjaft shpesh. Ju jeni të dashur ndaj tij. Dhe tani papritmas, sjellja e tij është krejtësisht e ndryshme nga mënyra se si ju trajtoi në fillim të marrëdhënies tuaj.

Mos nxirrni menjëherë përfundime derisa të lexoni shenjat e mëposhtme.

Nëse vëreni ndonjë nga këto shenja në marrëdhënien tuaj, këshilla më e mirë për ju do të ishte të rivlerësoni marrëdhënien tuaj dhe të vendosni se çfarë të bëni më tej.

Shmangia nga ju bëhet përparësia e tij

Një partner që vazhdimisht nuk është aty për ju po përpiqet t’ju thotë se nuk është më i interesuar për ju. Pse ndodh kjo? Epo, përgjigjja është disi komplekse. Ndoshta ju nuk jeni më një sfidë për të, ose ai nuk është i sigurt për emocionet e tij, ose i pëlqen një vajzë tjetër. Arsyet e mundshme janë të pafundme. Sidoqoftë, nëse po e shihni më pak të dashurin tuaj, kjo është një shenjë që ai po ju shtyn larg. Ai anulon netët e takimit ose ai e refuzon ftesën tuaj për një ngjarje të veçantë dhe nuk dëshiron t’ju japë më nga koha e tij. Ai do të duket i painteresuar për gjërat që ju thoni dhe do të duket i largët kur është me ju. Ai thjesht nuk ka kohë për ju dhe papritmas do të jetë i zënë ose i lodhur.

Shkaktimi i debateve si një mënyrë për të dalë nga marrëdhënia

Ju keni pasur debate në marrëdhënien tuaj dhe kjo është një gjë e mirë. Sidoqoftë, çdo herë që debatonit më parë, ai shpejt përpiqej të bënte maksimumin, në mënyrë që ta kalonit këtë situatë dhe të vazhdonit përpara. Tani, edhe kjo ka ndryshuar. Ai nuk dëshiron të merret me ndonjë dramë në jetën e tij dhe shmang krejtësisht luftimet. Duket sikur ai nuk interesohet më për ty apo për ndjenjat e tua. E vetmja gjë që duket e rëndësishme për të pas një zënke është të qëndrojë larg jush dhe vetëm me mendimet e tij. Pasojat nuk duket se e shqetësojnë atë. Kjo është një nga shenjat që ai po ju shtyn larg.

Një mungesë dashurie

Më lejoni ta sqaroj këtë. Me mungesë afeksioni, nuk dua të them mungesë veprimi në dhomën e gjumit. Unë mendoj se kjo do të jetë ndalur plotësisht deri tani. Nëse një djalë po përpiqet t’ju largojë prej tij, ai nuk do të tregohet fare i dashur me ju. Ai nuk do të të përqafojë, të puth ose të bëj ndonjë gjest tjetër të kësaj natyre. Pasi ngrohtësia është zhdukur, nuk ka kthim prapa. Puthjet e vogla që ai ju jepte, tashmë janë zhdukur. Nëse afeksioni ka mbaruar, atëherë është koha që ju të largoheni prej tij dhe të filloni procesin e shërimit.

Ju fajëson për gjithçka

Kur kërkon që t’ju largojë, ai ju fajëson për çdo gabim që ndodh në marrëdhënien tuaj. Sidoqoftë, ju e dini që nuk keni faj. Ju çuditeni për atë që ai ju fajëson, pasi nuk keni bërë asgjë. Kjo është mënyra e tij për të thënë se ai dëshiron të ndahet me ju, por ai është shumë i dobët dhe frikacak. Ai po përpiqet të gjejë një rrugëdalje dhe një nga mënyrat është duke ju hedhur fajin për gjithçka. Ai dëshiron që ju të ndiheni fajtor për kaq shumë gjëra.

Kërkon të pamundurën nga ju

Kur një djalë dëshiron t’ju largojë, ai mund të kërkojë gjëra të pamundura nga ju si një mënyrë për t’ju manipuluar. Ai mund t’ju kërkojë të bëni diçka që ai e di që nuk mund ta përmbushni. Sidoqoftë, ai e përdor këtë teknikë si një mënyrë për t’ju larguar dhe për t’ju bërë të rishikoni marrëdhënien tuaj. Kërkesat e tij mund të variojnë nga diçka e vogël si të lani rrobat ose diçka më e madhe si të bësh një udhëtim diku edhe pse ai e di që duhet të punosh. Ai është i vetëdijshëm që ju nuk mund t’i kënaqni nevojat e tij, por ai prapë kërkon gjëra që është e pamundur t’i realizoni.

Ndjenjat e tij janë të fshehura

Në fillim të marrëdhënies tuaj, ai ju tregonte gjithçka për ndjenjat dhe emocionet e tij. Ai nuk mbante asnjë mendim të vetëm. Ai ju tregonte për gjërat që po ndodhnin në jetën e tij. Sidoqoftë, nëse një djalë po ju shtyn larg, ai do t’i mbajë mendimet dhe emocionet e tij për vete dhe do t’ju lërë duke menduar se çfarë po mendon dhe ju detyroheni të provoni t’i lexoni mendjen. Koha që kaloni me të dashurin tuaj tani po kalon duke u përpjekur të mendoni se çfarë po mendon dhe pse po ndihet në atë mënyre. Kjo është një shenjë që ai po ju shtyn larg. Një marrëdhënie përmbushëse dhe e lumtur nuk duhet t’ju bëjë të pyesni se çfarë po mendon apo ndien partneri juaj.

Rivlerësoni atë që dëshironi nga ai dhe vendosni para se të jetë tepër vonë. Nëse keni vërejtur disa nga këto shenja në marrëdhënien tuaj, duhet të diskutoni me partnerin tuaj për to dhe t’i tregoni se si ndiheni.

 

Burimi / https://thinkaloud.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top