Këshilla & Arsye

November 14, 2017 | 12:41

Stresi është një nga shkaqet kryesore të pagjumësisë

stres

Stresi është një nga shkaqet kryesore të pagjumësisë.

Marrëdhënia midis stresit dhe gjumit është një rreth vicioz. Qoftë problemet financiare, problemet shëndetësore apo marrëdhëniet, e bëjnë më të vështirëgjumin.

Mungesa e gjumit, megjithatë, vetëm rrit sasinë e stresit që ndjeni, sepse trupi juaj i privuar nga gjumi nxjerr në pah më shumë hormone stresi. Pagjumësia për shkak të stresit lidhet me rritjen e rrezikut për çrregullime ankthi dhe depression.

Mungesa e gjumit nga stresi mund të ketë pasoja serioze për jetën tuaj të përditshme. Të privuarit nga gjumi e bën më të vështirë përqëndrimin në punë ose në shkollë dhe më pas vuajnë nga performanca e dobët profesionale ose arsimore.

 Nëse mendimet e stresit ju mbajnë zgjuar, mund të provoni të shkruani të gjitha shqetësimet tuaja në një ditar në mbrëmje. Pastaj, zotohuni të mos mendoni rreth tyre kur duhet të numëroni delet.

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com