FB

September 11, 2021 | 8:11

Ta hajë dreqi, jam kaq shumë e lodhur!

 

Jam shumë e lodhur duke qenë e lodhur.

Jam shumë e lodhur nga të qenit aq e lodhur sa shkoj në shtrat në orën 20:30, vetëm për të qëndruar zgjuar me orë të tëra në mes të natës.

Jam shumë e lodhur që nuk kam kohë për bashkëshortin tim për të shijuar njëri -tjetrin ose për të folur për gjëra të tjera përveç pandemisë.

Jam shumë e lodhur nga zbutja e rrezikut.

Jam shumë e lodhur duke debatuar me veten nëse përgjigja e fëmijëve të mi ndaj diçkaje është e lidhur me pandeminë apo jo.

Jam shumë e lodhur nga njerëzit egoistë.

Jam shumë e lodhur nga njerëzit budallenj.

Jam shumë e lodhur nga njerëzit dembelë.

Jam shumë e lodhur nga zemërimi.

Jam shumë e lodhur nga ndjenja e zemërimit ndaj të huajve.

Jam shumë e lodhur nga fëmijët e mi.

Jam shumë e lodhur nga fëmijët e mi që nuk janë në gjendje të bëjnë një vaksinë.

Jam shumë e lodhur duke folur për variante të reja.

Jam lodhur duke pirë për të shuar dhimbjen.

Jam shumë e lodhur duke thënë: “Kjo është, unë kam mbaruar”, vetëm që të mos bëhet në të vërtetë.

Jam shumë e lodhur duke u shqetësuar për COVID-19 të gjatë dhe atë që nuk e dimë.

Jam shumë e lodhur duke punuar nga shtëpia dhe duke u ndërprerë nga pyetjet e kota të fëmijëve të mi.

Jam lodhur duke u parë në pasqyrë dhe duke parë se sa shumë më ka plakur e gjithë kjo.

Jam shumë e lodhur duke jetuar ditë pas dite.

Jam shumë e lodhur nga planifikimi i pushimeve në kokën time, vetëm për të ditur se nuk do të jemi në gjendje t’i marrim me siguri për një kohë të caktuar.

Jam shumë e lodhur duke parë se si bota digjet dhe e di që e ardhmja e fëmijëve të mi është në rrezik.

Jam shumë e lodhur duke parë këtë vend të paloset në vetvete.

Jam shumë e lodhur nga shqetësimi se këta fëmijë nuk do të jenë kurrë në gjendje të lexojnë, shkruajnë ose të bëjnë matematikë në nivelin që duhet.

Unë jam aq e lodhur nga shqetësimi sa, vite nga tani, pasojat shoqërore dhe emocionale do të prekin në mënyra të panumërta të gjithë këta fëmijë.

Jam shumë e lodhur nga mungesa e mbështetjes – jo nga bashkëshorti ose familja ime, por nga shoqëria në tërësi.

Jam shumë e lodhur duke mos pasur një plan loje për të dalë nga kjo … ose për të pasur një të tillë, vetëm që shumë njerëz ta injorojnë atë.

Unë jam shumë e lodhur.

 

 

Burimi / https://www.huffpost.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top