FB

September 10, 2021 | 8:25

Tamponi i pështymës, një tjetër mënyrë për të marrë Green Pass, ja si funksionon…

Një test pështyme negativ nuk është i mjaftueshëm për të marrë Green Pass, të paktën për momentin. Dy ndryshime në dekretin Green Pass të miratuar nga Komisioni i Dhomës së Çështjeve Sociale parashikojnë që certifikimi të shtrihet edhe për ata që kanë një tampon pështyme me rezultate negative. Ligji, megjithatë, nuk ka hyrë ende në fuqi: do të na duhet të presim për shndërrimin e dekretit në ligj nga të dy degët e Parlamentit, i cili duhet të mbërrijë deri më 23 shtator, data e skadimit të dispozitës së qeverisë.

Çfarë është testi i pështymës?

Ky është një test që bazohet në mbledhjen e pështymës për të zbuluar praninë e Covid-19 në trup. Testi është shumë më i lehtë për t’u kryer, pasi nuk është invaziv. Për këtë arsye, përdorimi i tij rekomandohet për ata që shpesh i nënshtrohen testeve për arsye pune por edhe për fëmijët, të cilët janë më ‘rezistentë’ ndaj testeve nazofaringeale (ato që hyjnë në hundë).

Sa kohë duhet të presësh për rezultatet?

Ashtu si me nazofaringeal, testet e pështymës mund të jenë gjithashtu molekulare ose të shpejta. Të parat janë më të përshtatshme për zbulimin e pranisë së virusit, por ju duhet t’i bëni ato në laborator dhe duhet të prisni deri në 24 orë për rezultatet. Për testin e shpejtë duhet të prisni vetëm dhjetë minuta.

Sa kushton për të bërë një test pështyme dhe ku ta bëni?

Testimi i pështymës është më i lirë se ai nazofaringeal. Ato mund të bëhen në farmaci dhe në laborator, por gjithashtu mund të blihen në internet për t’i bërë ato vetë.

Si mund të marr Green Pass?

Për të marrë certifikimin e gjelbër, të njëjtat kërkesa si kjo verë mbeten në fuqi – në pritje të hyrjes në fuqi të ligjit që konverton dekretin: duhet të kalojnë 15 ditë nga doza e parë e vaksinës (ose nga e vetmja nëse është parashikuar për të bërë vetëm një dozë); kanë përfunduar kursin e vaksinimit; janë shëruar nga Covid-19 në 6 muajt e mëparshëm; kanë rezultuar negativë në një tampon molekular ose të shpejtë deri në 48 orë.

 

 

Burimi / https://www.huffingtonpost.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top