FB

August 3, 2022 | 8:30

Të dashurosh një mashkull “të lënduar”: 17 gjëra që duhet të dini për të

Kur një person lëndohet vërtet, është sikur ndjen se thjesht nuk mund të funksionojë më emocionalisht. Nevojat e tyre ndryshojnë, mënyra e tyre e jetesës sabotohet dhe ata luftojnë për të lënë lëndimin e tyre në të kaluarën. Njerëzit e lënduar nuk mund të perceptojnë se gjërat do të përmirësohen, dhe ata shohin më të keqen në çdo skenar.

Këta persona kanë nevojë për dikë që mund t’i mbështesë. Ata kanë nevojë për një patericë për t’u mbështetur gjatë shërimit, ashtu si çdo dëmtim fizik. Kjo do të thotë që ju, si partnerja e tyre, duhet të dini disa gjëra për të rënë në dashuri me një burrë të lënduar, veçanërisht nëse nuk jeni lënduar kurrë vetë.  Këtu janë disa gjëra që duhet të dini për të dashuruar një burrë të lënduar emocionalsht:

 1. Do të duhet të fitoni besimin e tij sepse diçka e keqe i ka ndodhur në të kaluarën
 2. Do t’ju duhet të mësoni ta dëgjoni atë
 3. Ai nuk mendon se është mjaft i mirë për ju
 4. Ai nuk do t’ju lejojë kurrë të afroheni
 5. Ai vepron me ankth
 6. Ai vuan nga depresioni
 7. Ai më mirë do të ishte vetëm se sa pranë njerëzve të tjerë
 8. Ai pi
 9. Ai nuk ka miq
 10. Ai nuk është gati të bëjë një milje shtesë për t’ju parë të lumtur
 11. Ai do t’ju japë vetëm një shans
 12. Ai mendon vetëm për të sotmen sepse ka frikë nga ajo që mund të sjellë e nesërmja
 13. Ai është gjithmonë i kujdesshëm
 14. Duhet të keni durim
 15. Të dish se kur të tërhiqesh është e rëndësishme
 16. Të duash atë është një angazhim i madh
 17. Ai nuk është i ftohtë dhe pa emocione

 

 

Përgatiti K.I /Burimi thinkaloud.net

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top