FB

July 30, 2022 | 10:00

Të ëndërrosh për luftën: çfarë do të thotë?

Nuk ka asgjë përfundimtare kur bëhet fjalë për ëndrrat. Disa janë të këndshme, e disa të trishtuara. Ka abstrakte dhe realiste. Ëndërrimi i luftës është ndër këto të fundit dhe shpesh është një përvojë që, pavarësisht se nuk është reale, krijon ndjenja të parehatisë, tensionit dhe stresit të vërtetë tek ëndërrimtari.

Duke ëndërruar për luftë

Studimet e fundit kanë vërtetuar hipotezën e vazhdimësisë. Kjo do të thotë që ëndrrat janë një vazhdimësi e përvojave që njerëzit kanë pasur në jetën e tyre zgjuar. Prandaj, realiteti dhe ëndrrat janë dy anët e së njëjtës medalje, vetëm se në rastin e dytë përvojat manifestohen në mënyrë më të përforcuar, fantazie dhe më të lirë.

Çrregullimi i stresit post-traumatik

Disa studime dhe kërkime kanë zbuluar se ëndërrimi për luftën është relativisht i zaknshëm tek njerëzit me çrregullim të stresit post-traumatik. Ju nuk duhet të keni qenë i përfshirë drejtpërdrejt në një luftë.

Konfliktet dhe tensionet me miqtë dhe familjen

Lufta është sinonim i konfliktit dhe tensionit. Prandaj, përvoja e ëndrrave mund t’i referohet episodeve të konfliktit ose tensionit të lartë me miqtë ose familjen.

Keni një jetë kaotike

Një nga imazhet e para që na vijnë kur mendojmë për luftën është çrregullimi. Ne mendojmë për mbeturinat, zhurmën, fatkeqësinë, vdekjen dhe kaosin. Duke marrë parasysh këtë simbolologji, ka të ngjarë që ëndrra juaj t’i referohet një momenti aktual çrregullimi në jetën tuaj.

Keni humbur një të dashur

Të mendosh për luftën është gjithashtu të mendosh për vdekjen. Mijëra, dhe ndonjëherë miliona, ushtarë dhe civilë, vdesin në luftë. Prandaj, të ëndërrosh për luftë mund të aludojë në humbjen e fundit të një njeriu të dashur. Mund të jetë edhe humbja e një kafshe.

Jeni në mes të një konflikti

Ju nuk keni nevojë domosdoshmërisht të merrni pjesë në të, ju mund të jeni thjesht një spektator anash. Megjithatë, kur jeni në një situatë të këtij lloji, gjithmonë keni frikë se rezultati i konfliktit do të ndikojë gjithashtu tek ju.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi exploringyourmind.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top