FB

May 14, 2022 | 12:05

Të krijosh rrjete bashkëpunimi në punë, është kaq e rëndësishme për ju

Një studim i kohëve të fundit nga TimelyMD tregon se profesionistë të rinj janë të etur dhe të gatshëm për të punuar, ndërsa janë gjithashtu nervozë për financat, aftësinë e tyre për të qenë të suksesshëm dhe mirëqenien e tyre të përgjithshme mendore.

relationship-at-work

Pse rrjetet e bashkëpunimit kanë rëndësi?

Ne besojmë se suksesi profesional varet nga gjetja e një personi të mençur, mentor, lider, etj. Sigurisht, këta njerëz ekzistojnë ende dhe mund të ketë vlerë kërkimi i tyre. Por, nuk mjafton që gjithë rrugën tuaj të karrierës ta bëj ky person. Çfarë ndodh kur të bie jashtë favorit? Çfarë ndodh kur humbasin pushtetin apo pozicionin? Rrugët e karrierës së sotme janë pa kufij, që do të thotë se ato nuk janë domosdoshmërisht të lidhura me një organizatë, industri ose marrëdhënie. Do të thotë që ju takon të zhvilloni rrugën tuaj, të kërkoni mundësi dhe sfida dhe të rriteni. Dhe kjo do të thotë se do t’ju duhen shumë njerëz, një rrjet njerëzish, për t’ju ndihmuar. Ndërtimi i marrëdhënieve me mentorët dhe sponsorët do t’ju ndihmojë kur jeni duke vënë në dyshim hapin tuaj të ardhshëm, duke luftuar me ekuilibrin dhe duke ndërtuar elasticitet. Mentorët tuaj mund të vijnë nga brenda ose jashtë organizatës. Këta janë njerëzit tuaj të besuar, të cilët shkoni te njerëzit për këshilla dhe këshilla të mençura, të cilët do t’ju udhëheqin dhe ju japin reagimet objektive që ju nevojiten për t’u rritur dhe zhvilluar personalisht dhe profesionalisht.

Sponsorët tuaj janë njerëz me më shumë kapital se sa keni, të cilët janë të gatshëm të shpenzojnë një pjesë të tij për ju për t’ju ndihmuar të përparoni. Ju keni nevojë për të dyja, dhe në secilin rast, përgjegjësia për ndërtimin e marrëdhënieve me këta njerëz qëndron drejtpërdrejt mbi ju. Mos rri duarkryq duke pritur që njerëzit të vijnë tek ju. Ndërtimi i marrëdhënieve është punë aktive dhe e qëllimshme. Së fundi, ndërsa po mësoni një organizatë, vendndodhje ose rol të ri, kolegët tuaj mund të jenë një burim i shkëlqyer informacioni mbi burimet që mund të përdorni, duke përfshirë profesionistët e shëndetit fizik dhe mendor, burimet e planifikimit financiar, mënyrat për t’u lidhur në komunitet dhe edhe gjëra të tilla si ku mund të gjeni dyqanin ushqimor ose kafenenë më të mirë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.psychologytoday.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top