Mirëqenie

November 14, 2020 | 8:43

Të pastrosh Çakrën, energjia diellore që lejon të rigjenerojë trupin tonë fizik, shpirtëror dhe mendor

Është mirë të lejoni që drita e Diellit të mëngjesit dhe aromat e luleve të hyjnë në çakra. Për ata që praktikojnë yoga ose po i afrohen kësaj disipline, një shërim i të gjithë për çakra-n është “Përshëndetja e Diellit” (Surya Namaskara), një teknikë e lashtë që përfshin dymbëdhjetë lëvizje që synojnë zhbllokimin e të gjitha çakra-ve dhe mbledhjen e energjisë së fuqishme të Diellit. Të mos harrojmë efektin e ngjyrave në çakra-n; secila ngjyrë ka një ndikim të ndryshëm në trupin tonë fizik, shpirtëror dhe mendor.

significance-of-gods-goddesses-on-lotus-flowers-mantra-sastraPor ajo që është me të vërtetë thelbësore për pastrimin e çakra-s është pastrimi i brendshëm. Mendoni për brendësinë tuaj si një llambushkë; nëse pluhuri vendoset në sipërfaqe, drita është e dobët, e pakët. Metaforikisht, drita është energjia që ju lejon të pranoni sfida dhe të shfrytëzoni sa më shumë nga ato që çdo ditë ofron, ndërsa pluhuri janë mendimet negative, veprime jo të përshtatshme për veten tonë të vërtetë, forca të fuqishme të tilla si, për shembull, frika, e cila nëse nuk shfrytëzohet në një kuptim reaktiv, zhvlerëson veprimet dhe imobilizon qëllimet.

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top