Dëshmi

September 6, 2021 | 8:34

Të shpëtosh jetë në kohën e Covid / Familja dhuroi organe dhe shpëtoi tre persona

Tre persona filluan të buzëqeshin përsëri në jetë falë Gianluca Masserdotti. Në vend të kësaj, ajo u largua nga jeta shumë shpejt dhe në rrethana në të cilat gjyqësori është ende duke sqaruar.

1

Gianluca humbi jetën qershorin e kaluar pas dozës së parë të vaksinës. Familja e Gianluca Masserdotti, 54 vjeç nga Flero, i cili vdiq dymbëdhjetë ditë pasi mori dozën e parë të vaksinës AstraZeneca, menjëherë pas tragjedisë vendosi t’i dhuronte organet e tij. Veshkat dhe mëlçia iu dhuruan tre pacientëve. Një vendim që bëri të mundur shpëtimin e jetës së tre njerëzve të ndryshëm. Kjo u njoftua ditët e fundit nga Spitali Civil i Brescia-s, Itali, i cili donte të falënderonte familjen për këtë gjest të madh bujarie.

2
Gianluca Masserdotti kishte marrë dozën e parë të vaksinës më 29 majin e kaluar, dhe në ditët në vijim ai nuk ndihej mirë. Më 7 qershor ai u shtrua në spital në Poliambulanza për një sëmundje të rëndë, dhe tre ditë më vonë humbi jetën për shkak të një tromboze. Spitali i kishte dërguar menjëherë një raport AIFA-s në të cilën tregonte rastin e një reagimi negativ ndaj vaksinës.
Prokuroria Publike e Brescia-s po heton çështjen, e cila ka hapur një dosje për vrasje pa dashje, për të kuptuar nëse ka lidhje midis administrimit të vaksinës dhe vdekjes së 54-vjeçarit, i cili nuk vuante nga ndonjë patologji e vërtetuar.
Megjithatë vlen për t’u vlerësuar që në gjithë këtë situatë pandemike, një familje, e cila pësoi humbjen e njeriut të dashur, zgjodhi që organet ende jetike t’ua mundësonte tre personave të tjerë për t’u zgjatur jetën.
Humanizmi është një vlerë për të cilën këtë kohë kemi më shumë se kurrë nevojë!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top