FB

September 6, 2021 | 8:45

Test psikologjik / Gjëja e parë që shihni zbulon se çfarë fsheh nënndërgjegjja juaj

 

Ky test i thjeshtë psikologjik jep një ide se cili është personaliteti juaj dhe çfarë fsheh nënndërgjegjja juaj. Mënyra se si ne vëzhgojmë realitetin përreth nesh është jashtëzakonisht personale. Mund të thuhet se nuk ka realitet objektiv dhe se ky është vetëm rezultat i kulturës në të cilën jemi rritur dhe jetojmë. Bazuar në kondicionimin e jashtëm, ne mësojmë të njohim atë që mendojnë shumica e njerëzve dhe si interpretohen zakonisht gjërat.

Sigurisht, falë relativizmit modern, të çuar në ekstreme nga webi dhe kultura sociale, realiteti objektiv është më i nuancuar dhe ne jemi përballur me më shumë interpretime të të njëjtave gjëra. Mund të thuhet se në botën e sotme ekziston një vetëdije më e madhe që ju lejon të zgjidhni se cilit vizion do t’i përkisni.

Pikërisht ekzistenca e një bote të përbashkët, “objektive”, është ajo që na ndan në dy subjekte të ndryshme: ai që i afrohet marrëdhënieve të jashtme dhe ai që përjeton jetën private. Ndonjëherë, vetë nevoja për të pasur një sjellje të përbashkët shoqërore na bën të fshehim disa nga karakteristikat tona në thellësitë e nënndërgjegjes tonë.

Testi i sotëm synon të zbulojë një tipar personaliteti që zakonisht mbahet i fshehur. Funksionimi i testit është i thjeshtë: ju duhet të identifikoni elementin që shihni së pari. Sipas disa teorive përgjigjja e dhënë në këtë mënyrë ofrohet nga nënndërgjegjja.

Fytyra e gruas

Nëse gjëja e parë që ju ka goditur është fytyra e gruas, do të thotë që ju jeni njerëz që nuk keni interes për gjykimin e të tjerëve dhe nuk lejoni që të ndikoheni. Ju prireni të jeni njerëz pozitivë për çdo aspekt të jetës dhe kjo ju jep qetësi në gjithçka që bëni.

Syri

Nëse gjëja e parë që ju ka goditur është syri, do të thotë që ju jeni njerëz që posedoni një ndjeshmëri të veçantë. Të pajisur me inteligjencë dhe kujtesë të shkëlqyeshme, ju jeni në gjendje të analizoni tablonë e madhe dhe të merrni vendimin më të mirë edhe në situata komplekse. Ju jeni një udhëheqës i lindur dhe për këtë arsye miqtë dhe të afërmit shpesh vijnë tek ju për këshilla.

Mali

Së fundi, nëse gjëja e parë që vini re është peizazhi malor, do të thotë që ju jeni një person i vendosur. Kur i vendosni vetes një qëllim, ju e ndiqni atë me gjithë energjinë tuaj. Ju jeni gjithashtu një person shumë bujar dhe doni të ndihmoni të tjerët kur ata ju kërkojnë ndihmë.

 

 

Burimi / https://www.trendingnews.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top