FB

May 20, 2022 | 10:30

Test / Burri po shkon apo po kthehet?

Ne të gjithë u mashtruam nga diçka që një i huaj mund të shihte para syve tanë. Kur jemi personi që vëzhgojmë nga jashtë, është e zakonshme të gjykojmë dhe të themi se, nëse do të jetonim në atë situatë, nuk do të mashtroheshim kurrë nga diçka shumë e qartë, por siç na mëson jeta gjithmonë, të jeni të sigurt që pak kohë më vonë, ne, ata që e kemi gjykuar aq shumë situatën e tjetrit, do të jemi ata që do të jemi “të çmendurit” që këmbëngulin të mos dëgjojnë paralajmërimet.

E vërteta është se, herë pas here, edhe ne jemi të vetëdijshëm për problemin që na shfaqet para syve, por për arsye të ndryshme nuk duam ta besojmë. Pavarësisht se sa njerëz na paralajmërojnë për diçka të dukshme, qoftë ajo e kryer nga dikush që e duam apo shenjë e qartë se diçka që ne me të vërtetë donim nuk do të funksionojë, ne do të zgjohemi në realitet vetëm kur është e pashmangshme.

Por jo gjithmonë kur nuk shohim diçka përballë, kjo është për shkak të gjendjes sonë emocionale! Ndonjëherë ne i lëmë situatat të kalojnë, sepse mendojmë se çelësi i tyre është në detaje, kur nuk është gjithmonë kështu. Ne shpenzojmë kaq shumë kohë duke kërkuar diçka të vogël, sepse jemi të trajnuar për të kërkuar përgjigjet deri në detajet më të vogla, kështu që harrojmë të analizojmë të gjithë atë që kemi përpara.

Shembuj të situatave të tilla mund të gjenden në sferën tonë emocionale, të tilla si kur një vajzë nuk dëshiron të pranojë që një djalë nuk e pëlqen atë; ai tashmë ia ka bërë të qartë se nuk është i interesuar, por ajo kërkon detaje fantastike në veprimet e tij që vërtetojnë teorinë e saj se ai e do vërtet atë.

Nëse mund të përmbledhim thelbin e këtyre vëzhgimeve, do të ishte thjesht: përpara se të kërkoni përgjigjet, analizoni gjithçka! Shpesh përgjigja mund të jetë më e thjeshtë se sa mund të mendohet. Në shumicën e tyre, në fakt.

Merrni këtë filozofi të jetës me vete, jo vetëm për momente emocionale, por edhe për teste vëzhgimi. Dhe për ta vënë në praktikë, ne propozojmë një test vizual. Shikoni nga afër imazhin e mësipërm, në të mund të shohim një burrë që ecën në një korridor të errët, vetëm silueta e tij është e ndriçuar. Por këtu është pyetja e madhe e imazhit: në cilin drejtim po shkon? Po shkon apo po kthehet përmes harkut.

Kini parasysh gjithçka që diskutohet këtu, përqendrohuni dhe përdorni zgjuarsinë tuaj! Dhe kur mendoni se keni gjetur sekretin e mashkullit, hidhini një sy rezultatit më poshtë.

Në fillim, lëvizja e këtij njeriu mund të jetë konfuze, edhe sepse shkopi i tij tregon një drejtim dhe krahët e tij një tjetër. Shumë mund të mendojnë se po kthehet, po largohet nga shikuesi dhe po kalon përsëri harkun. Por gjithçka që duhet është një analizë e imazhit në tërësi dhe do të zbuloni se përgjigja ishte para jush gjatë gjithë kohës! Këmba e djathtë e burrit misterioz tregon përpara, duke treguar se ai tashmë ka kaluar nëpër harkun e ndriçuar dhe tani po ecën drejt shikuesit.

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top