FB

September 13, 2021 | 8:45

Test / Ngjyra që zgjidhni tregon gjendjen tuaj shpirtërore  

Testi i ngjyrave është një test psikologjik i aftë për të kontrolluar gjendjen shpirtërore bazuar në zgjedhjen e ngjyrës.

Psikologjia dhe të gjitha studimet mbi të pavetëdijshmen kanë qenë gjithmonë shumë tërheqëse. Në këtë rast specifik, ne jemi të lidhur me pavetëdijen kolektive të Jung. Ngjyrat e këtij testi bëhen arketipa emocionale.

Arketipi jungian do të ishte një proces themelor psikik i kulturave njerëzore sepse strukturon modelet e sjelljes dhe përfaqësimit që rrjedhin nga përvoja njerëzore. Dhe lidhet me nocionin e pavetëdijes kolektive. Në këtë rast specifik, zgjedhja e ngjyrës do të shënonte një personalitet të saktë.

Siç raportohet nga faqja, do të kishte shumë ngjyra që do të shprehnin thelbin e personalitetit. Por për ta bërë më të lehtë detyrën, ka vetëm katër ngjyra për të zgjedhur: jeshile, të kuqe, të verdhë dhe blu. Le të shohim tani kuptimin e ngjyrave të ndryshme.

Testi i ngjyrave, kuptimi i zgjedhjes

Nëse zgjedhja bie në të gjelbër kjo është një shenjë e rinovimit por edhe e shpresës, zhvillimit. Ngjyra shpreh një ndjenjë të fortë ekuilibri dhe dashuri të madhe për natyrën. Është një ton që relakson dhe ata që e zgjedhin atë janë konservator dhe të zakonshëm dhe shpesh tentojnë të ndihen superior ndaj të tjerëve.

Sa i përket të verdhës, personi që e zgjedh atë është ekstrovert dhe është gjithmonë i prirur për risi. Alternon periudhat e mëdha plot energji me ato të qetësisë së sheshtë. Ata duan të kenë përvoja të reja dhe të rinovojë veten edhe nëse i nënshtrohen ndryshimeve të papritura.

E kuqja tregon pasion, personalitet të madh dhe besim në atë që jeni. Ata që e zgjedhin e bëjnë këtë sepse kanë një karakter plot energji dhe një marrëdhënie diskrete me seksualitetin. Ata e duan konkurrencën si me të tjerët ashtu edhe me veten.

Ngjyra e fundit është blu, një ngjyrë që ju lejon të relaksoheni, duke i dhënë ekuilibër pjesës emocionale. Nuk është për t’u habitur, ajo konsiderohet të jetë ngjyra e qetësisë. Ata që e preferojnë kanë ndjenja të thella me aftësinë për të gjetur një vlerë themelore në paqen e brendshme. Ata që e duan këtë ngjyrë kanë tendencë të shmangin zonat kaotike dhe njerëzit tepër të egër.

 

 

Burimi / https://www.chenews.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top