FB

April 20, 2024 | 7:40

Test optik / A mund ta merrni me mend sa trekëndësha ka në këtë imazh?

A mund ta mposhtni këtë enigmë me zgjuarsinë dhe vizionin tuaj të mprehtë? Përgatituni për të testuar shikimin tuaj me këtë iluzion optik dhe zbuloni atë që ju është fshehur!

1

Kjo sfidë e veçantë do të aktivizojë aftësitë tuaja të të menduarit kritik dhe do t’i kthejë ato ingranazhe për zgjidhjen e problemeve. Puzzles si këto veprojnë si katalizatorë për zgjidhjen krijuese të problemeve, duke i inkurajuar njerëzit të mendojnë jashtë kutisë dhe të zbulojnë zgjidhje të reja.

Qëllimi i kësaj sfide është mjaft i drejtpërdrejtë: përcaktoni sa trekëndësha ndodhen brenda. Disa prej tyre janë të mëdhenj, disa janë të vegjël, por të gjithë janë diku atje. Trekëndëshat e mëdhenj do të përmbajnë edhe më të vegjël në formën e tyre.

Mbani në mend se pavarësisht nëse janë më të mëdha apo më të vogla, çdo grup prej tre rreshtash është i barabartë me një trekëndësh të vetëm. Pra, mprehni atë fokus, rrahni pak më shumë sytë dhe filloni të numëroni numrin e saktë të formave!

Kushtojini vëmendje trekëndëshave më të mëdhenj të formuar nga ata edhe më të vegjël. Çdo trekëndësh i përbërë përbëhet nga katër ose më shumë trekëndësha përbërës, të cilët janë kyç kur bëhet fjalë për të gjetur numërimin përfundimtar.

Mbani mendjen tuaj për ju ndërsa eksploroni thellësitë e tij, megjithatë; Iluzione të fshehura optike si forma të errëta ose figura mashtruese mund t’ju presin në çdo cep. Merrni kohën tuaj duke analizuar çdo centimetër të imazhit në mënyrë që asnjë të mos mund të shpëtojë!

Sa trekëndësha ka në këtë foto Përgjigja, kontrolloni më poshtë.

2

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top