FB

December 18, 2021 | 8:22

Test personaliteti / Zbuloni se ku po shkoni në jetën tuaj

Testi i personalitetit është mënyra më argëtuese dhe në të njëjtën kohë më edukative, që ju ndihmon të konsultoheni në çdo kohë të ditës. Pse testet e personalitetit kanë diçka lozonjare në thelbin e tyre, nëse e mendoni mirë. Por çdo zgjedhje e bërë merr një vlerë simbolike që na lejon të nxjerrim një profil të vetes. Si udhëhiqemi drejt arsyes, si i perceptojmë gjërat që ndodhin rreth nesh.

Nuk është rastësi që testet e personalitetit përdoren edhe në kontekstin e studimeve të psikologjisë në degët e ndryshme të saj. Midis tyre është testi sotëm, i cili kërkon që përdoruesi të zgjedhë vetëm një nga katër pikat kryesore ekzistuese: Veri, Jug, Perëndim, Lindje. Bëni zgjedhjen tuaj bazuar në instinkt dhe më pas konsultohuni me rezultatet.

Veri: është shprehja më e pastër e dimrit, e klimës së ftohtë dhe rrjedhimisht edhe e një karakteri të kalitur, të fortë, i përdorur për t’u përballur me sprovat e jetës. Kjo ju bën të fortë dhe rezistent ndaj fatkeqësive dhe ju e dini se si të veproni si një shpatull e fortë për të tjerët.

Jug: pika kardinal që tregon një drejtim jugor simbolizon diellin, optimizmin dhe shkathtësinë. Gjithçka që ju nevojitet për të kapërcyer periudhat e vështira.

Perëndim: simbolikisht ky është drejtimi i atyre që priren të mbeten të mbyllur në vetvete dhe ata që përpiqen t’i zgjidhin problemet e tyre duke u mbështetur kryesisht në forcat e tyre, duke mos përfshirë të tjerët. Edhe këtu na duhet një personalitet i fortë.

Lindje: është drejtimi që në synimet tona duhet të na çojë drejt ekuilibrit dhe lumturisë. Së bashku me njerëzit që na duan, sepse pa ata asgjë nuk do të kishte kuptim.

 

 

 

Burimi / https://www.inran.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top