FB

May 25, 2023 | 8:50

Test personaliteti: zgjidhni rrugën tuaj dhe zbuloni frikën më të madhe që keni!

 

Testet e personalitetit janë një mënyrë e dobishme për të njohur veten dhe për të kuptuar karakteristikat, frikën dhe kufizimet tona. Ato përdoren për të ndihmuar në përcaktimin e tipareve të tilla si lloji i personalitetit, prirjet dhe aftësitë e komunikimit.

Me këtë test, gjeni kohë për të reflektuar dhe zgjidhni atë që ju duket më interesant nga 5 itineraret e propozuara. Çdo rrugë ka historinë e vet dhe është krijuar për të nxjerrë në pah atë që ju frikëson më shumë në jetën tuaj. Ky ushtrim do t’ju lejojë të kuptoni më mirë karakterin tuaj, frikën dhe kufijtë tuaj.

ttDo të mësoni të identifikoni atë që është e rëndësishme për ju, t’i shihni gjërat nga një këndvështrim tjetër dhe të gjeni zgjidhje për situata të vështira.

Ky test do t’ju japë gjithashtu njohuri për sjelljet ose situatat që nuk ju shkojnë. Do të mësoni të njihni dhe pranoni gjërat që nuk mund t’i ndryshoni dhe të identifikoni dhe të ndërmerrni hapa për të përmirësuar gjërat që mundeni.

 

Rruga 1 – I turpshmi

Njerëzit që zgjedhin rrugën 1 janë përgjithësisht të turpshëm dhe të rezervuar. Ata preferojnë të qëndrojnë në prapavijë dhe të shmangin situatat ku ndihen të pakëndshme. Ata janë gjithashtu shumë të ndjeshëm dhe mund të lëndohen lehtësisht nga kritikat negative.

Frika nga e panjohura është shumë e fortë tek njerëzit që kanë zgjedhur këtë simbol, gjë që mund t’i pengojë ata të provojnë gjëra të reja dhe të rrezikojnë.

 

Rruga 2 – Intuitive

Njerëzit që zgjedhin rrugën 2 janë shpesh shumë intuitivë dhe kanë një mendje të hapur. Ata janë njerëz shumë krijues me një imagjinatë të madhe. Ata janë të motivuar nga zbulimi dhe kurioziteti i tyre i shtyn të eksplorojnë ide të reja dhe të kërkojnë njohuri më të mëdha.

Frika nga injoranca është më e madhja e këtyre njerëzve, sepse i pengon ata të arrijnë qëllimet e tyre.

 

Rruga 3 – Të paorganizuarit

Njerëzit që zgjedhin rrugën 3 janë përgjithësisht njerëz të çorganizuar. Ata nuk janë shumë të organizuar dhe preferojnë të bëjnë një jetë më të lirë, pa shumë kufizime. Ata janë njerëz shumë spontan dhe duan të jetojnë çdo ditë sikur të ishte e fundit.

Frika nga mungesa e kontrollit është shumë e fortë tek kjo kategori njerëzish, pasi i pengon ata të jetojnë jetën në maksimum.

 

Rruga 4 – Të sjellshmit

Njerëzit që zgjedhin rrugën 4 janë përgjithësisht të sjellshëm dhe empatikë. Këta njerëz priren të jenë shumë empatikë ndaj të tjerëve, sepse kuptojnë lehtësisht se si ndihen të tjerët. Ata duan të ndihmojnë të tjerët dhe t’u japin atyre atë që kanë nevojë.

Frika nga refuzimi është shumë e fortë tek këta persona, pasi kanë frikë se të tjerët nuk do t’i vlerësojnë apo pranojnë.

 

Rruga 5 – Të guximshmit

Njerëzit që zgjedhin rrugën 5 janë përgjithësisht të guximshëm dhe kurajozë. Ata kanë guximin të ndërmarrin rreziqe për të arritur qëllimet e tyre dhe nuk lejojnë që frika për të provuar diçka të re t’i ndalojë. Kanë vetëbesim të madh, gjë që i lejon të kapërcejnë të gjitha llojet e pengesave.

Frika nga dështimi, megjithatë, është frika më e madhe e kësaj kategorie njerëzish, pasi kanë frikë se të gjitha përpjekjet e tyre do të jenë të kota.

 

 

Burimi mademoisellerunning

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top