Thënie

August 21, 2020 | 8:00

THËNIE / Miqësia nuk është zotërim, është ndarje

Miqësia nuk është zotërim, është ndarje.

Nuk është një detyrim, por kënaqësi për ta ndarë çdo herë. Është për të kuptuar heshtjet, pakënaqësitë dhe gjendjet shpirtërore pa u ndjerë të ofenduar. Miqësia nuk është të jesh ziliqar, as xheloz, është të jesh pranues, pa gjykuar dhe të largohesh pa parë prapa.

Miqësia nuk mund të blihet, shitet ose peshohet, por meritohet. Miqësia është të duash pa kushte … ndonjëherë lind dhe jeton, dhe ndonjëherë vdes pa ndonjë arsye! ….

Është një e mirë e çmuar dhe duhet të mbillet dita-ditës dhe as nuk duhet të zëvendësohet aq më pak nga dashuria.

S. Shan

1

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top