Thënie

August 19, 2020 | 8:00

Thënie / Ndihma është për të na bërë të pavarur

Ndihma e pakushtëzuar rrezikon të jetë si doping, shkruan CEO Luca Foresti: një zakon nga i cili është e vështirë të çlirohesh.

“Kam arritur në përfundimin se të ndihmosh do të thotë të krijosh kushte që njerëzit dhe institucionet të jenë ‘të rritur”, “autonomë”, “të pavarur”. Ata mund të vendosin se çfarë duan, por më pas të vuajnë të gjitha pasojat e vendimeve të tyre”.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top