Thënie

August 15, 2020 | 8:00

THËNIE / Nga nëna te bija…

Dhe vjen një ditë kur e gjen veten duke folur si ajo, duke gatuar si ajo, duke sharë si ajo, duke kënduar si ajo, duke mësuar si ajo, duke kërcyer si ajo, duke shkruar si ajo, duke qarë si ajo. Dhe vjen një ditë kur ato këpucë gjigante që keni provuar aq shumë ju përshtaten në mënyrë të përsosur, dhe mund të udhëtoni në gjurmët e saj. Dhe në çdo hap që bëni, të kuptoni gjithçka që keni kritikuar gjithmonë. Dhe kupton limitet, sfidat, zemërimin, shqetësimet, frikën. Dhe falënderon përpjekjet e saj, sakrificat e saj, kohën e saj.

Vjen një ditë kur sheh veten në pasqyrë dhe sheh atë. Sepse disa muaj kemi qenë brenda saj, por ajo gjithmonë do të jetë brenda nesh.

mami

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top