Thënie

January 16, 2021 | 8:00

THËNIE / Të bësh një vepër të mirë, pa u penduar kurrë

Nëse birësoni një person të pastrehë, dijeni që ai do t’ju dashurojë përgjithmonë.

Nëse birësoni një endacak, dijeni se do të keni dikë afër jush që do t’ju dashurojë përgjithmonë. Që nuk do t’ju braktisë,  që nuk do të t’ju tradhtojë kurrë, që nuk do të t’ju harrojë kurrë, që do t’ju falënderojë gjatë gjithë jetës së tij të mbetur për të mirën që i bëtë…!

Por edhe ju, nga ana juaj, nuk duhet: që ta braktisni atë kurrë, që ta harroni apo të abuzoni me të. Prandaj, paraprakisht, mendoni me kujdes. Mos e merrni, dhe në një moment, pendoheni dhe ankoheni për të.

Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

1

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top