Dëshmi

October 7, 2020 | 8:04

Violante: “E kam përjetuar kancerin si një dënim dhe shpesh pyesja veten, pse mua?”

“Kanceri? Ju e përjetoni atë si një dënim. Unë nuk kam bërë asgjë tjetër përveç përsëritjes: pse mua?”. Kështu është shprehur Violante Guidotti, gruaja e ish-ministrit Carlo Calenda.

Në vitin 2017, Guidotti u diagnostikua me leuçemi dhe më vonë me kancer të gjirit: burri i saj vendosi të braktisë angazhimet publike për të qenë afër saj. Menaxhere e lindur në 1973 dhe nënë e tre fëmijëve, gruaja vendosi të tregojë përvojën e saj: “Kam kaluar net dhe ditë në spital duke i bërë vetes shumë pyetje pse. Atëherë mjekët më siguruan, duke më këshilluar që të kanalizoja zemërimin, madje dhe frikën, në një ndjenjë pozitive. Ata më thanë: sëmundja është si një medalje, ka dy fytyra. Kërkoni për të mirën dhe përmirësojeni atë”.

Kështu që Violante Guidotti luftoi, e mbështetur në çdo kohë nga familja e saj: “Pa to nuk do ta kisha bërë kurrë. Tre fëmijët e mi më dhanë forcë. Më kujtohet kur flisja me Skype nga spitali: Unë njoftoja Carlo-n dhjetë minuta më herët, ngrihesha, vendosja paruken dhe përpiqesha të dukesha normale”.

 

Burimi / https://www.huffingtonpost.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top