FB

May 13, 2022 | 10:16

Vitamina C dhe glutationi, një kombinim që i duhet trupit tonë

Vitamina C është e famshme për vetitë e saj antioksidante dhe referohet rregullisht si një mjet i rëndësishëm për të luftuar stresin oksidativ në trup (veçanërisht kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës).Po,r ka një tjetër antioksidant të fuqishëm, veprimet e të cilit përforcohen në trupin tuaj falë vitaminës C dhe anasjelltas. Po flasim për “antioksidantin tonë kryesor” glutationi.

limon

Pse glutationi është i rëndësishëm për trupin?

Glutathioni dhe pararendësi i tij, N-acetilcisteina (NAC), “mbështesin proceset e detoksifikimit në trup dhe mbrojnë kundër efekteve të ndotësve mjedisorë dhe stresit oksidativ”, thotë dietologia holistike Ella Davar. “Është një antioksidant dhe një pjesë qendrore e mekanizmave të detoksifikimit të trupit,” thotë ajo, “kështu që është jetike për të ruajtur mbrojtjen tuaj kundër radikalëve të lirë dhe llojeve të caktuara të toksinave.”

Si i forcon vitamina C nivelet e glutationit?

Vitamina C mund të ndihmojë në promovimin e niveleve të shëndetshme të glutationit në qelizat tuaja të bardha të gjakut, duke mbështetur gjithashtu aktivitetin e përgjithshëm të antioksidantit kryesor. “Meqenëse vitamina C dhe glutathione janë të dyja antioksidantë, ato ndihmojnë në largimin e disa prej të njëjtave radikale të lira nga trupi,” thotë Michels. “Kur i mbani nivelet tuaja të larta të vitaminës C, ju po hiqni një pjesë të presionit nga glutationi”, i cili, thotë ai, lejon që glutationi të ndihmojë me funksione të tjera, si mbështetja e rrugëve natyrore të detoksifikimit.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.mindbodygreen.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top