FB

May 13, 2022 | 10:09

Test / Cila është gjuha juaj e dashurisë?

Një nga mënyrat më të mira për të forcuar marrëdhënien tuaj është duke ditur se cila është gjuha juaj e dashurisë dhe e partnerit tuaj gjithashtu.

love

5 gjuhët e dashurisë janë:

Prekje fizike (Një nga gjuhët më të rëndësishme të dashurisë është prekja fizike. Prekja fizike dhe lidhja fizike janë jashtëzakonisht të rëndësishme për një marrëdhënie dhe mbijetesën e saj.)

Koha cilësore (Kalimi i një sasie të mirë kohe cilësore është një nga mënyrat më të mira për të mbajtur një marrëdhënie emocionuese dhe të freskët. Sa më shumë të kaloni kohë me njëri-tjetrin, aq më shumë do ta njihni partnerin. )

Marrja e dhuratave (Nëse ju pëlqen të merrni dhurata nga partneri juaj, atëherë ju pëlqejnë gjërat që janë të prekshme. Ju pëlqen kur partneri juaj ju dhuron gjëra që doni, edhe pa i kërkuar ato. )

Aktet e Shërbimit  (Një marrëdhënie e mirë varet shumë nga një partneritet i fortë. Kjo do të thotë që ju dhe partneri juaj jeni gjithmonë pranë njëri-tjetrit dhe gjithmonë ndihmoni njëri-tjetrin, pavarësisht se çfarë. )

Fjalët e pohimit (Pavarësisht se sa pasionante dhe e ngarkuar seksualisht është marrëdhënia juaj, fjalët verbale të pohimit dhe inkurajimit janë po aq të rëndësishme kur bëhet fjalë për një marrëdhënie romantike. )

Cila është gjuha juaj e dashurisë?

Nëse doni të dini se me cilën gjuhë dashurie identifikoheni më shumë, atëherë provoni këtë kuiz më poshtë:

Ndiheni më të lumtur me partnerin kur…

a. Ata ju thonë vazhdimisht gjatë gjithë ditës se sa shumë do të jeni për ta dhe sa shumë ju duan.

b. Ata zgjedhin të largohen herët nga puna, vetëm që të kalojnë pak kohë me ju.

c. Ata lënë letra të lezetshme dashurie për ju, në të gjithë shtëpinë.

d. Ata ju befasojnë me ushqimin tuaj të preferuar ose me librin tuaj të preferuar.

e. Ata po ju përqafojnë dhe ju mbajnë pranë tyre, ndërsa ju jeni në divan duke parë televizor.

Kur marrëdhënia juaj kalon në një fazë të vështirë, cili aspekt ndikohet më shumë?

a. Komplimentet e tyre të bukura për ju dhe vlerësimi për praninë tuaj në jetën e tyre.

b. Kohën që të dy e kaloni së bashku.

c. Surpriza të paplanifikuara, të tilla si një natë surprizë në takim ose një udhëtim i shpejtë në fundjavë.

d. Mirënjohje për punën tuaj të palodhur dhe ndarje të barabartë të të gjitha detyrave.

e. Intimiteti juaj fizik me njëri-tjetrin.

Nëse ndiheni negativisht për veten tuaj, si prisni të jetë përgjigja e partnerit tuaj?

a. Shkrimi i një letre dashurie shumë romantike dhe të ëmbël, në të cilën ata rendisin të gjitha arsyet që ju duan dhe se si nuk jeni aspak perfekt.

b. Të propozoni të bëni një shëtitje së bashku, vetëm ju të dy.

c. Të befason me një dhuratë të menduar.

d. Gatimi i vaktit tuaj të preferuar në shtëpi, të gjitha nga e para.

f. Duke ju mbajtur pranë tyre, dhe thjesht duke ju lënë të flisni me zemrën tuaj, ose të mos thoni asgjë fare. Çfarëdo që ju bën të ndiheni më mirë.

Pas një dite të vështirë në punë, kur të ktheheni në shtëpi, çfarë dëshironi nga partneri juaj?

a. Për të pyetur për atë që ka ndodhur, dhe më pas dush fjalë pozitive dhe inkurajuese mbi ju.

b. Harroni gjithçka dhe kaloni shumë kohë me ju.

c. Duke ju lënë një shënim dashurie romantike dhe të butë, brenda librit që po lexoni aktualisht.

d. Pjekja e ëmbëlsirës tuaj të preferuar për ju.

e. Duke të përqafuar për një kohë të gjatë, dhe më pas duke të puthur me pasion.

Nëse shumica e përgjigjeve tuaja ishin A, atëherë gjuha juaj e dashurisë është Fjalët e pohimit.

Nëse shumica e përgjigjeve tuaja ishin B, atëherë gjuha juaj e dashurisë është koha cilësore.

Nëse shumica e përgjigjeve tuaja ishin C, atëherë gjuha juaj e dashurisë është Marrja e dhuratave.

Nëse shumica e përgjigjeve tuaja ishin D, atëherë gjuha juaj e dashurisë është Veprat e Shërbimit.

Nëse shumica e përgjigjeve tuaja ishin E, atëherë gjuha juaj e dashurisë është Prekja fizike.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top