FB

June 18, 2022 | 9:01

Zënkat mes kunatave, si t’i kapërcejmë konfliktet?

Kur zgjedh një mashkull, ia vlen të shkosh mirë edhe me mamin dhe motrën. Kunata e ardhshme e mundshme mund të krijojë shumë probleme për shkak të xhelozisë. Buzëqeshje komoditeti, shaka të tharta, provokime të vazhdueshme; protagonistet e tregimit janë dy gra, përgjithësisht një motër dhe një grua, ndërsa konflikti mes grave të dy vëllezërve është më i rrallë, por gjithsesi i mundshëm.

Njëherë e një kohë ishte vjehrra

Dikur arra e fortë e familjes ishte vjehrra, sepse “foshnjën” ia kishte marrë një i panjohur, i cili ndoshta nuk mund ta trajtonte kurrë sikur të ishte nënë. Por në realitet, nëse mendon se shkëmbi i saj është vjehrra, ata ende nuk janë marrë vesh me kunatën e saj, e cila shpesh më shumë se mamaja e saj është xheloze për vëllain. Shpesh është një instinkt i fortë i nënës që i bën kunatat aq mbrojtëse dhe posesive ndaj vëllezërve të tyre.

Edhe familja martohet

Kjo situatë shpesh krijon konflikte të shumta dhe burri mund të përballet me urdhërin që duhet të zgjedhë midis motrës dhe gruas së tij. Megjithatë, për çiftin është thelbësore që të ketë hapësirën e tyre të intimitetit, ta mbrojë atë dhe ta bëjë atë të respektuar, por për të pasur sukses në këtë synim, dy anëtarët e çiftit duhet të jenë në të njëjtën gjatësi vale. Gruaja duhet të kuptojë se duke u martuar me partnerin e saj, në një farë mënyre ajo martohet me të gjithë familjen dhe është një proces i pashmangshëm.

Si të kapërceni konfliktet

Të kesh marrëdhënie paqësore dhe të relaksuara me kunatat nuk është utopi, mjafton të mësosh disa truke. Së pari, është e rëndësishme të kuptohet se edhe një fyerje apo agresion verbal mund t’i rezistohet, megjithëse nuk është e lehtë. Kur përfshihet emocioni, mënyra më e mirë për ta menaxhuar atë është të vëzhgojmë emocionet që manifestohen dhe që ndiejmë brenda nesh nga një këndvështrim tjetër.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.amando.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top