FB

February 20, 2021 | 8:04

10 zakonet e njerëzve të sigurt dhe disa këshilla për rritjen e besimit

Keni nevojë për një rritje të besimit sepse është thelbësor? Të mësosh të jesh i sigurt është një aftësi e mrekullueshme e jetës që mund të të ndihmojë ndjeshëm në jetë. Cila është arsyeja pse po flasim për 10 zakonet e njerëzve me vetëbesim dhe këshillat që ju nevojiten për rritjen e besimit.

Një nga mënyrat më të mira për të mësuar të jesh një person më i sigurt është duke punuar me zakonet në jetën tënde. Përpjekja për të krijuar dhe formuar zakone të njerëzve me vetëbesim do të rezultojë që ju të bëheni një person më i sigurt!

10 zakonet që kanë njerëzit me vetëbesim dhe si mund të filloni të hidhni hapat në jetën tuaj për të qenë një person më i sigurt.

  1. Mbani mend qëllimet tuaja në çdo kohë

Zakoni i parë dhe pa dyshim më i rëndësishëm, i njerëzve me vetëbesim është që gjithmonë të përqendroheni në qëllimet tuaja. Kur përqendroheni në qëllimet dhe planet tuaja nuk tërhiqeni aq lehtë nga gjëra të parëndësishme. Përqendrimi vetëm te qëllimet tuaja është një nxitje e mahnitshme e besimit. Njerëzit me vetëbesim janë duke bërë gjithmonë përpjekje të vetëdijshme për të punuar drejt qëllimeve të tyre. Ky mentalitet i motivuar është i rëndësishëm pse disa njerëz janë të sigurt dhe të motivuar.

  1. Mishëron gjuhën pozitive të trupit

Gjuha pozitive e trupit tregon sinjale para se të flisni se jeni të sigurt dhe të suksesshëm. Gratë me vetëbesim e dinë rëndësinë e gjuhës pozitive të trupit! Gjuha pozitive e trupit përfshin gjëra të tilla si shpatullat mbrapa, krahët poshtë (jo të kryqëzuar), qëndrim i mirë dhe shprehjet e qeta të fytyrës. Gjuha e trupit tuaj është mënyra më vizuale për t’u dukur e sigurt!

  1. Gjithmonë synoni për një menaxhim më të mirë të kohës

Një zakon që kanë të gjithë ata që kanë vërtet besim është shprehia e përqendrimit te menaxhimi i kohës. Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht të kesh një menaxhim të përsosur të kohës, sepse menaxhimi i kohës është një aftësi që gjithmonë do ta përmirësosh gjatë gjithë jetës tënde. Por njerëzit me vetëbesim bëjnë çdo ditë përpjekje për të maksimizuar kohën e tyre.

Ç’lidhje ka kjo me besimin? Sepse njerëzit me vetëbesim e dinë vlerën e kohës së tyre dhe e dinë se është më mirë për suksesin e jetës së tyre ta menaxhojnë më mirë kohën. Nëse përqendroheni në menaxhim më të mirë të kohës, do të arrini më shumë dhe do të ofroni rritjen e besimit!

  1. Thënia JO gjërave që nuk ndihmojnë

Njerëzit me vetëbesim e dinë që për të qenë të suksesshëm duhet të vendosin përparësi në gjërat që i ndihmojnë të përmbushin qëllimet dhe ëndrrat e tyre. Një pjesë e madhe e këtij përparësimi është të thuash jo për gjërat që nuk përputhen me qëllimet tuaja. Kjo është diçka për të cilën do t’ju duhet të praktikoheni dhe të bëni përpjekje. Ju do të duhet të mësoni se si të përcaktoni se kujt t’i thoni JO dhe kujt PO dhe pastaj si t’i thoni me korrektësi dhe dashamirësi jo gjërave që nuk ju ndihmojnë.

  1. Mos shmangni sfidat e reja

Njerëzit me vetëbesim e dinë se janë të fortë dhe të aftë. Që do të thotë se ata e dinë se mund të marrin përsipër sfida të reja edhe nëse janë një mundësi e frikshme. Një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar ndërtimin e këtij besimi është të filloni të merrni sfida të reja më të vogla dhe të filloni të ndërtoni besimin për të marrë sfida të reja më të mëdha dhe më të rëndësishme.

  1. Përqendrohuni në mësimin dhe përmirësimin

Gjithmonë ka mundësi për të mësuar më shumë dhe për të përmirësuar veten. Ajo në të cilën çdo person i sigurt përqendrohet në drejtim të rritjes së tij personale ose profesionale është e ndryshme, por koncepti është i njëjtë se të mësuarit dhe përmirësimi është pjesë e të qenit një person më i mirë dhe më i sigurt.

  1. Flisni dhe paraqitni me qartësi

Të folurit dhe mbajtja e vetvetes me qartësi dhe bindje jo vetëm që ju bën të dukeni më të sigurt, por do t’ju ndihmojë të bëheni një person më i sigurt. Të flasësh me qartësi do të thotë të flasësh në një nivel të lartë, por të qetë, të eliminosh fjalët mbushëse (si, um, uh) dhe të përdorësh gjuhë të caktuar që përcjell mendimet e tua pa pasiguri.

Këshillë: ndonjëherë është e vështirë të kuptosh se çfarë fjalësh mbushëse përdor sepse nuk e kupton gjithmonë se i thua. Pra, mos kini frikë të pyesni dikë se çfarë fjalësh përdorni shumë për t’ju ndihmuar të filloni t’i eliminoni ato!

  1. Njohja dhe adresimi i dobësisë

Çdo person ka dobësi, por një person i sigurt e çon këtë njohuri në një tjetër nivel. Një person me vetëbesim i pranon plotësisht cilat janë dobësitë e tij. Njohja e dobësisë suaj ju lejon të ndërmerrni hapat për të përmirësuar dhe punuar në rregullimin e këtyre dobësive. Kjo pastaj bën që ju të ndjeheni më mirë për dobësitë tuaja dhe kështu t’ju ndihmojë të përmirësoni edhe më shumë besimin tuaj. Rritja e besimit përfshin të dish se çfarë mund të përmirësosh.

Këshillë: Punoni në përmirësimin e dobësive tuaja duke adresuar fillimisht vetë-disiplinën tuaj.

  1. Mos garoni me të tjerët për një rritje të besimit

Njerëzit me vetëbesim e dinë se ata janë të suksesshëm dhe të mrekullueshëm dhe se nuk kanë nevojë të “rrahin” të tjerët për të provuar vlerën e tyre. Për njerëzit me vetëbesim është e rëndësishme të përmirësoni veten dhe të dini vlerën tuaj, të mos mendoni se duhet të jeni thjesht më të mirë se të tjerët. Konkurrenca jo e shëndetshme është mënyra se si rriteni, kështu përqendrohuni në përmirësimin e vetes dhe mos u shqetësoni për të tjerët. Gratë me vetëbesim e dinë se nuk kanë nevojë të konkurrojnë me njerëz të tjerë.

  1. Pranoni që jo gjithçka është perfekte

Zakoni i fundit që kanë të gjithë njerëzit me vetëbesim është një kuptim i plotë se jo gjithçka është perfekte. Rritja e besimit përfshin gjithashtu të kuptuarit se jo gjithçka do të jetë gjithmonë e përsosur. Kjo është një gjë tepër e vështirë për tu pranuar, veçanërisht për ata që janë perfeksionistë. Kryesorja është të jesh i sigurt se nuk ke nevojë të jesh perfekt për të qenë i lumtur dhe i suksesshëm.

Mos harroni, besimi është diçka në të cilën duhet të përqendroheni dhe të punoni për ta përmirësuar! Kjo nuk ndodh gjatë natës, por rritja e besimit tuaj është një gjë e mrekullueshme për jetën tuaj dhe mos harroni se rritja e besimit është një udhëtim që zgjat gjatë gjithë jetës, por ju mund ta bëni.

 

 

Burimi / https://korrashay.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top