FB

June 14, 2022 | 10:00

3 teknika si mund të argëtoheni duke shpenzuar më pak…

Kohët e fundit jemi përballur me rritje të lartë çmimesh. Por, si mund t’a përballojmë këtë situatë, duke pasur parasysh pagën tonë mujore? Epo, ja disa teknika si të argëtohemi me miqtë tanë, duke shpenzuar më pak…

Ndjekja e shpenzimeve tuaja

Dr Peter Brooks, kreu i financave të sjelljes në Barclays, i bën jehonë pikëpamjes se ne duhet të jemi të sjellshëm me veten, duke marrë parasysh vitet e fundit që kemi pasur. “Ka të bëjë gjithçka për të arritur ekuilibrin e duhur, për sa kohë që nuk po e teproni me shpenzimet tuaja, mos u shqetësoni për të blerë një veshje të re”, thotë ai.

Buxheti për argëtim

Nëse jeni në krye të daljeve tuaja, Bol rekomandon të planifikoni përpara duke krijuar një fond argëtimi dhe një fond të ndryshëm. “Këto janë dy gjëra të veçanta,” shpjegon ajo. “Fondi yt i argëtimit është kur dilni jashtë dhe fondi juaj i ndryshëm është për gjëra të tilla si ushqimi dhe kujdesi për veten, por ju mund të vendosni se si duket.”

Buxheti gjatë natës

Është në rregull të duash të argëtohesh dhe të mendoni se çfarë keni për të shpenzuar dhe si dëshironi t’i shpenzoni para se të dilni nga shtëpia do t’ju ndihmojë ta bëni këtë. Rrallëherë ndihesh mirë të shikosh llogarinë tënde bankare pas një nate jashtë, por sa më rregullisht të vëzhgosh daljet e tua, aq më i informuar do të jesh.

 

 

Përgatiti S.P/ Burimi www.huffingtonpost.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top