FB

November 30, 2022 | 10:01

38-vjeçarja e cila ka vizituar 110 vende me karrocën e saj ka vetëm një qëllim: “Të frymëzoj të rinjtë”

Për Renee Bruns, fjala “e pamundur” nuk ekziston . 38-vjeçarja e guximshme ka vizituar 110 vende dhe 15 territore duke përdorur karrocën e saj me rrota…

Bruns, e cila ka lindur me një çrregullim skeletor dhe ka përdorur një karrige me rrota gjatë gjithë jetës së saj, ishte një drejtuese e Fortune 500 në industrinë e sigurimeve, duke udhëhequr një ekip prej 250 personash. Por pasi bota u pushtua nga COVID-19  ajo kuptoi “sa shpejt mund të na ikte jeta”.

Ajo vendosi të eksplorojë botën, duke lënë zyrtarisht punën e saj në maj të 2022 për të nisur një pushim njëvjeçar. Po atë muaj, ajo fluturoi në stacionin e saj të parë: Indonezi.

“Kjo ka qenë gjithmonë një ëndërr e imja. Më pëlqejnë udhëtimet, por mendoj se është më shumë se kaq për mua. Ka të bëjë me pushtimin e diçkaje që shumica e njerëzve do të mendojnë se nuk mund ta bëj”, tha Bruns. Brenda shtatë muajve të ardhshëm, ajo vizitoi 41 vende të tjera pas Indonezisë, duke iu shtuar 68 vendeve në të cilat  ajo kishte qenë më parë.

Dhe kjo nuk është pa sfidat e saj. Shumë nga vendet që vizitonte Bruns nuk e ofronin  strehim për personat me aftësi të kufizuara. “Nuk ka gjithmonë dashuri. Nuk ka gjithmonë dyer mjaft të gjera,” shpjegoi ajo. Por “nga ana tjetër”, shtoi ajo, “pjesa më freskuese dhe shpërblyese e saj është thjesht mirëdashja e përgjithshme e njerëzve”.

Që nga fillimi i udhëtimeve të saj Bruns ka fituar më shumë se një pasaportë të thjeshtë plot vula: ajo ka fituar një besim të ri:

“Thjesht ndihem sikur mund ta pushtoj botën tani, është një ndjenjë kaq e lezetshme të thuash, ‘O Zot, shkova vetë në Bali’. Dhe sapo ta bëni këtë, nuk mund ta ktheni atë. Ju e keni atë përgjithmonë.”

 Tanimë ajo është në garë për të fituar një rekord botëror Guinness për vendet më të vizituara në një vit nga një person në një karrige me rrota. Por në krye të listës të qëllimeve të saj është vetëm një gjë, të frymëzojë të rinjtë që të “ndjekin ëndrrat e tyre”.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top