FB

February 17, 2021 | 9:05

5 arsye pse një grua është e pafat në dashuri

Pse gratë bukuroshe nuk janë gjithmonë me fat në dashuri?

Mungesa e dashurisë në fëmijëri

Të gjithë fëmijët duhet të rrethohen nga vëmendja dhe kujdesi, sepse ky është një kriter i rëndësishëm për çdo fëmijë. Mungesa e dashurisë prindërore mund të çojë në faktin se vajza fillon ta shpikë atë me çdo partner që takon. Vetmia në fëmijëri e një gruaje të rritur ka një efekt të fortë në marrëdhëniet e ardhshme me një burrë.

Frika nga të qenit vetëm

Zakonisht frymëzohet nga prindërit dhe gjyshërit kur i thonë një vajze të rritur: “Merre kur ekziston”. Krijohet një iluzion që mund të mos jetë. Prandaj, vajzat martohen me nxitim, pa menduar për pasojat.

Shembull i të tjerëve

“Bëhu si gjithë të tjerët!” Kjo është një arsye tjetër pse një grua përballet me fat të keq në dashurinë e saj. Shikoni vajzat fqinje, shoqet e shkollës, duke i imituar ato në gjithçka. Duke krahasuar veten me të tjerët, një grua nuk mund të bëhet vërtet e lumtur.

Stereotipet e imponuara

Ato formohen gjithashtu në fëmijëri, kur vajza rritet në karikatura dhe përralla për Hirushen, e cila me siguri do të gjejë princin e saj të shumëpritur. Por në jetë ndodh e kundërta, sepse nuk ka burra idealë dhe një grua vazhdon të presë dhe të kërkojë “princin” e saj, i cili sigurisht duhet të përmirësojë situatën e saj. Fantazitë e zbrazëta çojnë në faktin se gruaja e re bie në një aureolë fati të keq me burrat dhe bashkëshortët.

Shembull i babait ose njerkut

Është e rëndësishme për një vajzë të ketë një shembull të një burri, pasi është ai që do të formojë tek ajo imazhin e së ardhmes së saj të zgjedhur. Nëse babai ka cilësi tiranike, atëherë ajo do të takojë të njëjtin burrë despotik. Nëse babai është i mirë dhe i dashur, i dashuri i saj i ardhshëm do të ketë të njëjtat tipare karakteri.

Sigurisht, asnjë grua e re nuk është e imunizuar nga takimi me dikë që nuk është i denjë për të. Por arsyet e mësipërme do ta ndihmojnë një grua të kuptojë pse është e pafat në dashuri.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top