FB

January 28, 2023 | 9:35

5 avantazhet e takimeve të ngadalta për të gjetur dashurinë

Në kontrast me takimet e shpejta, ku hasni rrëshqitje të shpejta dhe biseda të nxituara, takimi i ngadaltë ju lejon të njiheni më thellë me njëri-tjetrin, duke vlerësuar çdo afinitet dhe përputhshmëri me më shumë kohë. Por ka dhe avantazhe të tjera.

s

Dalja me dikë për një takim të parë ishte tashmë një përvojë stresuese para viteve 2020, por kurrë më parë takimet e reja nuk janë bërë edhe më shumë shkak për ankth dhe shqetësim. Pra, ja ku të kundërshtoni fenomenin e takimeve të shpejta, ku brenda pak minutash dhe/ose përmes bisedave të nxituara duhet të vendosni nëse do të takoni apo jo një person, atë të takimeve të ngadalta.

 

Çfarë është takimi i ngadaltë?

Ndryshe nga takimet e shpejta, ku keni vetëm disa minuta kohë ose biseda shumë të shpejta dhe sipërfaqësore për të njohur një person, takimi i ngadaltë përfaqëson një qasje të re për të njohur një partner të mundshëm në të cilin cilësia preferohet mbi sasinë. Sipas ekspertëve, periudha e paprecedentë historike që po përjetojmë ka parë që shumë njerëz të rivlerësojnë qëllimet e tyre të marrëdhënies. Para pandemisë, shumë jetonin një jetë kaq të ngarkuar saqë marrëdhëniet u zhvendosën në një rol dytësor, duke u hedhur në histori të disponueshme ku nuk kishte as kohë për të thelluar një njohuri të mundshme. Përkundrazi, takimet e ngadalta ofrojnë një mënyrë shumë më të relaksuar – e cila për këtë arsye kërkon më shumë vëmendje dhe durim – për t’u njohur me njëri-tjetrin, duke u fokusuar tek një person në një kohë, për një periudhë të gjatë kohore dhe duke i njohur gradualisht ata përmes shumë takimeve, fillimisht virtuale dhe më pas, reale.

 

Përfitimet e takimeve të ngadalta

Në vend që të nxitoni në një marrëdhënie të re me ankthin e performancës duke shoshitur profile të ndryshme të ofruara nga aplikacionet dhe faqet e takimeve, takimet e ngadalta ju bëjnë të njiheni më mirë me njëri-tjetrin dhe krijon një lidhje para se të takoheni personalisht. Shpejtësia e rrëshqitjes – tipike për aplikacione si Tinder – tani i është bashkuar durimi për të pritur ndoshta javë të tëra përpara se të jeni në gjendje të takoheni personalisht dhe dëshira për të njohur më mirë një partner të ri të mundshëm. Përveç kësaj, takimi i ngadaltë ka edhe avantazhe të tjera të pamohueshme. Le të shohim se cilat.

 

Biseda më të thella

Pamundësia për t’u takuar fizikisht në një kohë të shkurtër i ka ndihmuar beqarët të rizbulojnë – ose të zbulojnë në rastin e më të rinjve – kënaqësinë e miqësisë dhe dëshirën për të marrë kohë për të njohur vërtet dikë. Me takime të ngadalta, njerëzit mendojnë të flasin dhe të njohin njëri-tjetrin në një nivel më të thellë përpara se të takohen, duke u siguruar që ata të kenë një lidhje dhe lidhje të vërtetë farefisnore përpara se të ndërmarrin hapin tjetër. Prandaj, më pak biseda paralele me më shumë profile dhe biseda më kuptimplote.

 

Takimi i ngadaltë është më i sigurt

Pikërisht për shkak se ju lejon të njihni më mirë një person dhe të keni më shumë kohë në dispozicion për ta bërë këtë, takimi i ngadaltë është më i sigurt dhe ju lejon të demaskoni profile të rreme, të shtirur ose njerëz potencialisht të rrezikshëm me të cilët është më mirë të qëndroni më shpejt dhe të qëndroni më efektivisht larg.

s1

Takimi është më pak stresues

Duke u fokusuar tek një person në një kohë, ju keni një shans më të mirë për të krijuar ndërveprime në një nivel më personal dhe të thellë. Duke vepruar kështu, në takimin e parë do të dini tashmë shumë gjëra dhe se sikleti mes të huajve që shpesh ndjeni do të reduktohet në minimum. Më pas mund të relaksoheni dhe të jeni më të qetë. Studimet e fundit kanë treguar se gati gjysma e grave (49%) në aplikacionet e takimeve janë zhgënjyer nga mungesa e kimisë gjatë një takimi live. Megjithatë, duke qenë në gjendje të bisedoni për një periudhë më të gjatë përpara një takimi të mundshëm, do të jetë më e lehtë të perceptoni një shkëndijë të mundshme ose, përkundrazi, ose mungesën e saj. Dhe nëse jeni duke kërkuar për dashuri të qëndrueshme, zbuloni se në cilat shenja të zodiakut duhet të përqendroheni.

 

Takimi i ngadaltë kursen kohë

Në vend që të investoni kohë në dhjetëra takime të para me njerëz për të cilët nuk jemi të sigurt se janë në përputhje me ne, njohja me njëri-tjetrin përpara takimit ju lejon të gjeni veten përballë njerëzve që tashmë kanë kaluar praktikisht një sërë testesh themelore. Nëse mendoni, pra, se koha e kaluar për të njohur një person nëpërmjet bisedës, telefonit ose mesazheve, përpara takimit me të, është kohë e humbur, e keni gabim. Në fakt është koha që ju të kurseni në takime që mund të ishin shmangur me më shumë njohuri paraprake.

 

Promovon vetëvlerësimin

Sipas një studimi të Universitetit të Teksasit të Veriut, aplikacionet tradicionale të takimeve që bazohen në mekanizmin e rrëshqitjes i bëjnë njerëzit më të pasigurt, aq sa i shtyjnë ata të shtrembërojnë imazhin që kanë për veten. Pa marrë parasysh se është pothuajse gjithmonë e pamundur të kuptosh se kush kërkon vërtet diçka serioze dhe kush është i kufizuar të luajë ose të kërkojë shoqëri për një mbrëmje. Qasja e ngadaltë ju lejon të krijoni vetëdije nga të dyja anët dhe vetëvlerësimi përfiton prej tij. Në këtë mënyrë, çdo pëlqim i marrë nuk diktohet nga nxitimi apo rastësia, por nga një interes real që mund të jetë baza e një historie të qëndrueshme me kalimin e kohës.

 

Hap horizonte

Shpesh kur mendojmë për një partner të mundshëm, kemi një lloj referimi mjaft preciz, si në aspektin estetik ashtu edhe në karakter. Takimet e ngadalta mund t’ju inkurajojnë të merrni parasysh burrat dhe gratë që nuk janë saktësisht “tipi” ynë në shikim të parë. Duke marrë propozime për disa biseda në ditë, natyrshëm jemi më të intriguar nga tjetri, inkurajohemi të kërkojmë interesa të ngjashme në profilin e tij, kështu që ndikimi i parë tenton të marrë një vend të dytë.

 

 

Burimi alfemminile

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top