FB

May 12, 2022 | 8:30

5 llojet e pushimit që ju nevojiten, përveç gjumit

Pushimi është më shumë sesa thjesht gjumë! Sa herë që mendojmë për pushim, mendojmë për pasivitetin. Çdo gjë duhet të ndalet dhe preferohet të jemi ‘statikë’. Por ky është vetëm një lloj pushimi për të cilin po mendoni.

rest-better-1280x720

Çfarë është pushimi dhe pse na nevojitet?

Pushimi është periudha kohore në të cilën njeriu plotëson burimet e tij të energjisë, si mendërisht ashtu edhe fizikisht, për të përgatitur trupin e tij për të kryer grupin e ardhshëm të aktiviteteve me entuziasmin e dëshiruar. Nuk ka të bëjë vetëm me rikthimin e energjisë në trupin tonë, por edhe me aftësinë për t’u rikthyer në punë me të njëjtin intensitet.

  1. Pushim fizik

Është shumë e thjeshtë për të kuptuar kur jemi të rraskapitur fizikisht. Kur është e vështirë për ju të mbani më sytë hapur, është një sinjal se trupi juaj është i mbingarkuar dhe ka nevojë për pushim.

  1. Pushim emocional

Mbingarkesa emocionale, qoftë në sferën tuaj personale apo profesionale, mund të përkeqësojë efikasitetin funksional të trurit tuaj. Pushimi emocional është një komponent jetik në promovimin e shëndetit tuaj mendor, lumturisë, kënaqësisë dhe shenjtërisë.

  1. Pushim mendor

Ndiheni të rraskapitur mendërisht? Atëherë ju duhet patjetër një pushim mendor. Kohët e fundit, a po mendoni shumë, po e mbani veten të mbërthyer në të kaluarën dhe nuk jeni në gjendje të shikoni përpara?

  1. Pushim ndijor

Për shkak të përdorimit në rritje të teknologjisë dhe një sasie në rritje të kohës para ekranit, rraskapitja shqisore është bërë shumë e përhapur dhe tani është një nga arsyet më të zakonshme për t’u ndjerë i kulluar.

  1. Pushim social

Disa prej nesh mendojnë se shoqërimi është një mënyrë për të prishur mendjen pas një dite të vështirë. Përkundrazi, shoqërimi kërkon një dozë shtesë energjie e cila na lodh më tej.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top