FB

September 15, 2021 | 8:05

5 shenja që tregojnë se po merreni me sinjale të përziera në një marrëdhënie – dhe si t’i trajtoni ato në mënyrë efektive

Kur merrni sinjale të përziera në një marrëdhënie, mënyra se si të përgjigjeni dhe pastaj të vazhdoni mund të jetë mjaft e ndërlikuar: A duhet t’i pranoni ato drejtpërdrejt? Si do të përgjigjet personi tjetër? A duhet të ecësh me rrjedhën? Por, para se të arrini në një plan të mundshëm veprimi se si të merreni me sinjalet e përziera, së pari duhet të dalloni nëse sinjalet në fjalë janë në të vërtetë të përziera ose nëse interpretimi juaj për to mund të jetë i fikur.

“Shumicën e kohës, nuk është e qëllimshme,” thotë terapistja e licencuar e martesës dhe familjes Lesli Doares. “Shpesh, nuk po ndodh në nivelin e ndërgjegjshëm.” Ballafaqimi me të gjithashtu mund të bëhet i ndërlikuar kur nuk kërkoni sqarime – gjë që pak njerëz e bëjnë, shton Doares, duke vënë në dukje se shumë do të mësojnë interpretimin e tyre dhe do ta marrin atë si fakt.

Për këtë qëllim, është gjithashtu e rëndësishme të bëni një vlerësim të historisë tuaj me interpretimin e sinjaleve të përziera, sepse ekspertët e marrëdhënieve thonë se kjo mund të jetë gjithashtu një çështje. Kjo do të thotë, ndërsa është plotësisht e mundur që t’i merrni ato në mënyrë legjitime, është gjithashtu e besueshme që historia e marrëdhënieve tuaja personale mund të errësojë interpretimin tuaj të asaj që është thënë dhe bërë në kohën e tanishme. Në atë rast, ju mund të karakterizoni një komunikim mjaft të drejtpërdrejtë si të përzier ose konfuz.

Gjithashtu, sinjalet e përziera mund të jenë vetëm një përbërës jetëshkurtër i fazave fillestare të një marrëdhënieje të re. “Ndoshta ata shqetësohen ende për një marrëdhënie të kaluar ose po ushqejnë ndjenja për një person tjetër ndërsa njihen me ju,” thotë psikologia e licencuar klinike Ramani Durvasula.

Është gjithashtu e mundur që sinjalet e përziera në marrëdhënie të mos kenë asnjë lidhje me dikë tjetër që është në mendjen e një personi. “Ju sapo jeni duke u njohur me njëri -tjetrin,” thotë psikologia Karin Anderson Abrell, krijuese e podkastit Love & Life. “Ndërsa grumbulloni informacion, mund të përgjigjeni në këtë moment ose të tërhiqeni për të përpunuar atë që keni mësuar.” Në fakt, shton ajo, sinjalet e përziera mund të sugjerojnë “një përpjekje të menduar, reflektuese për të njohur personin tjetër”. Do të thotë, se nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe nëse sinjalet e përziera ndodhin herët.

Pavarësisht nëse janë të mira, të këqija, apo jo domosdoshmërisht ekzistuese, nëse ndiheni të hutuar, mund ta gjeni veten të frustruar – dhe kjo ka kuptim. Më poshtë gjeni shenja që tregojnë se mund të jeni duke përjetuar sinjale të përziera dhe si të veproni nëse është kështu.

5 shenja që po përjetoni sinjale të përziera

Ndërsa mund të jetë e vështirë të përcaktohet nëse jeni duke marrë sinjale të përziera ose po mendoni më tepër, ekspertët japin disa informacione për të mbështetur ngjarjen e mëparshme. Shikoni pesë shenjat më poshtë.

  1. Jeni të hutuar.

Kjo është një nga shenjat më të mëdha që po jepni sinjale të përziera, thotë Doares. Ju madje mund të filloni të vini në dyshim gjykimin tuaj, shton Dr. Durvasula.

  1. Veprimet e një personi nuk përputhen me fjalët e tyre.

Njerëzit që japin sinjale të përziera mund të thonë se ju jeni të rëndësishëm për ta, por sjellja e tyre nuk përputhet, ata thonë se duan të jenë me ju, por në fakt nuk gjejnë kohë për ta bërë këtë, thotë Doares.

  1. Nuk jeni të sigurt se si të bashkëveproni me ta.

Duke qenë të pasigurt se ku qëndrojnë gjërat në një marrëdhënie mund ta bëjë të vështirë të dish se si të komunikosh me dikë, thotë Dr. Durvasula.

  1. Ju keni mbetur duke luajtur rolin e detektivit.

“Ju mund të ndiheni të frustruar dhe mund të kaloni kohë duke menduar ose duke folur me të tjerët dhe duke u përpjekur të” deshifroni “tekste, e-mail, postime në media sociale dhe biseda,” thotë Dr. Durvasula.

  1. Diçka ndihet jashtë.

Ndonjëherë, ju vetëm duhet të shkoni me zorrën tuaj, thotë Dr. Abrell.

Si të trajtoni sinjalet e përziera

“Gjëja e parë është të kuptoni nëse kjo po ndodh vërtet ose nëse jeni,” thotë Doares. “A keni krijuar një version të marrëdhënies për të cilën ende nuk është rënë dakord dhe po e shihni sjelljen e personit tjetër përmes atij objektivi?” Nëse është kështu, bëni një hap mbrapa dhe rikalibroni, dhe nëse jo, keni disa mundësi se si të silleni.

Nëse sapo keni filluar takimet, Dr. Abrell përsërit se sinjalet e përziera janë mjaft normale dhe mund të lehtësohen me kalimin e kohës. “Si mund të të japë dikush siguri të plotë për ndjenjat e tyre kur ata ende po të njohin?” ajo tha. “Në fakt, ka të ngjarë që ju po jepni disa sinjale të përziera vetë.” Thënë kështu, nëse mendoni se sinjalet e përziera që ndodhin në marrëdhënien tuaj të re po pengojnë ndërtimin e një marrëdhënieje me personin tjetër, gjithmonë mund të tregoni se si ndiheni. Vetëm sigurohuni që të mos ngrini akuza ose të mos bini viktima të kurtheve të tjera të zakonshme të komunikimit.

Dhe nëse keni krijuar një marrëdhënie ekskluzive, Dr. Abrell thotë se është “e drejtë” ose të shfaqni shqetësimet tuaja ose të uleni dhe të përpiqeni të vëzhgoni atë që po ndodh. “Nëse sinjalet e përziera të partnerit tuaj zbulojnë modele kronike të sjelljes, ju mund të vendosni se ato nuk janë të përshtatshme për ju”, thotë ajo. Ose, ju mund të vendosni të komunikoni shqetësimet tuaja dhe të kërkoni ndërveprime më të besueshme, më pak të çrregullta. Mënyra se si partneri juaj i përgjigjet kësaj kërkese do t’ju japë informacion të vlefshëm në lidhje me mënyrën se si ju të dy lundroni në konflikt.

Dhe sigurisht, ideja e pyetjes direkte të dikujt se çfarë mendojnë dhe ndjejnë mund të jetë e frikshme, por Dr. Durvasula thotë se bërja e saj është e rëndësishme nëse marrëdhënia juaj ka arritur në një pikë të caktuar, pavarësisht nëse sinjalet e përziera janë të pranishme apo jo. “Shumë njerëz mund të kenë frikë se nëse i trajtojnë sinjalet e përziera kokë më kokë, ata mund ta humbin personin,” thotë ajo. “Por mund të ketë pasur një pashmangshmëri në atë përfundim.” Nëse kjo ndodh, të paktën nuk po humbet më shumë kohë dhe shpresë.

 

 

Burimi / https://www.wellandgood.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top