FB

June 21, 2024 | 7:13

5 sinjale që tregojnë praninë e energjive negative

Duke parë anën pozitive të gjërave, ju do të mund të shmangni atmosferën negative, por kjo jo gjithmonë është e mundur.

1

Ndërsa humori i mirë na bën të gëzojmë çdo përvojë, energjitë negative shkaktojnë probleme serioze. Çështja është se jo gjithmonë mund të identifikojmë energjitë negative deri sa ndjehemi të bllokuar dhe të pakënaqur.

6 sinjale që tregojnë praninë e energjive negative

  • Zymtësi dhe nervozizëm-Ndryshimet e humorit mund të jenë shumë të dëmshme për shëndetin fizik dhe mendor. Ndjenjat si zemërimi, nervozizmi dhe stresi ju ndalojnë nga të menduarit në mënyrë të qartë dhe mund të ketë pasoja serioze në nivel individual dhe shoqëror.

 

  • Ankthi dhe Depresioni-Edhe pse në përgjithësi mund të ndodhë në formë të butë dhe të përkohshme, këto ndjenja mund të çojnë në episode të rënda të pesimizmit.

 

  • Ankesat në mënyrë të vazhdueshme– Edhe pse shumë njerëz janë të gatshëm t’ju dëgjojnë dhe këshillojnë për të reduktuar këto ankesa, shumica preferojnë t’ju rrinë larg.Një qëndrim i tillë është shumë i dëmshëm dhe mund të ketë pasoja serioze në marrëdhëniet shoqërore.

 

  • Vështirësi në ruajtjen e marrëdhënieve shoqërore– Njerëzit me mendime negative kanë vështirësi më të madhe në vendosjen e marrëdhënie të qëndrueshme shoqërore, sesa ata që shohin anën pozitive të çdo situate.

 

  • Tensioni dhe dhimbje koke-Edhe pse pasojat kryesore të negativitet manifestohen në formën e mendimit, nuk mund të mohohet se ajo gjithashtu reflekton nivelin fizik.

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top