FB

November 20, 2021 | 8:04

5 zakonet e çifteve të fortë dhe të lumtur

Çiftet që jetojnë marrëdhënie të shëndetshme dhe të pjekura, të bazuara në respektin dhe lumturinë reciproke, i bëjnë këto pesë zakone rregullat e jetës.

  1. Komunikimi

Një nga praktikat e arta të çifteve të forta është aftësia për të komunikuar. Nuk ka sekrete mes tyre. Ata janë në gjendje të flasin për atë që kanë në zemrat e tyre, pa frikë se do të gjykohen ose shtypen. Pavarësisht nëse është diçka e mirë apo e keqe që partneri juaj ka bërë, ata komunikojnë hapur, sepse e dinë se tjetri do të jetë gati të dëgjojë, të përvetësojë mesazhin dhe nëse është e nevojshme të bëjë ndryshime për hir të marrëdhënies. Ky zakon është jetik për forcimin dhe pjekurinë e marrëdhënieve.

  1. Qeshin së bashku

Shumë çifte duket se e humbasin aftësinë për t’u argëtuar me kalimin e kohës. Çiftet përfshihen aq shumë në rutinë saqë mezi gjejnë kohë për të folur me njëri-tjetrin, për të ndarë momentet e mira dhe për të qeshur së bashku. Kjo e dëmton rëndë marrëdhënien, kështu që çiftet e forta nuk e humbin kurrë këtë praktikë. Pavarësisht se sa e vështirë ka qenë dita, çiftet e forta nuk dështojnë të gjejnë argëtim në gjëra dhe të ndajnë lumturinë me njëri-tjetrin, kështu që ata janë gjithmonë në gjendje të kapërcejnë sfidat. Ata dinë të argëtohen.

  1. Respekti

Një çift i qëndrueshëm respekton njëri-tjetrin, e di që secili ka një identitet dhe jetë të veçantë dhe është në gjendje ta kuptojë atë. Ai nuk është egoist, di të shikojë ndjenjat, të drejtat dhe opinionet e tjetrit dhe gjithmonë bën çmos që marrëdhënia të ecë përpara, jo prapa. Ai përbëhet nga dy persona që e vlerësojnë respektin si një shtyllë thelbësore, ndaj ndërtojnë së bashku një bashkim të shëndetshëm.

  1. Inkurajimi

Nxitja është një mënyrë e shkëlqyer për të ndërtuar dhe forcuar marrëdhënien, kjo është diçka që shumë çifte nuk e bëjnë me kalimin e kohës. Ata besojnë se partneri i tyre nuk duhet të inkurajohet dhe përfundojnë duke neglizhuar këtë praktikë e cila është kaq e rëndësishme për një marrëdhënie bashkëpunimi.

  1. Përkushtimi

Një nga zakonet më të fuqishme të këtyre çifteve është përkushtimi ndaj marrëdhënies dhe njëri-tjetrit, sepse ata duan që gjërat të funksionojnë dhe e bëjnë shumë të qartë përmes qëndrimeve të tyre.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top