FB

May 11, 2022 | 10:36

6 mënyra të provuara për të balancuar punën dhe jetën familjare

Të kesh një ekuilibër në jetën e punës është një nga gjërat më thelbësore në jetën tonë të përditshme. Të mos jesh në gjendje t’i japësh kohë familjes, ose të jesh produktiv në punë mund të jetë dërrmuese.

workingdads

Këtu janë disa mënyra për të balancuar punën dhe familjen pa ndërhyrje nga të dyja.

1. Vlerësimi i familjes

Çiftet e suksesshme theksojnë rëndësinë e mbajtjes së familjes si prioritetin e tyre më të lartë. Ata krijojnë kohë familjare, si p.sh. “natën e picës” të premten, ose histori para gjumit çdo natë.

2. Përpjekja për partneritet

Të jesh partner do të thotë të vlerësohesh njësoj.

3. Nxjerrja e kuptimit nga puna

Çiftet e suksesshme përjetojnë kënaqësi dhe qëllim nga karriera dhe punët e tyre.

4. Ruajtja e kufijve të punës

Çiftet e suksesshme angazhohen për të mbajtur kontrollin mbi punën, duke mos lejuar që karriera të diktojë ritmin e jetës së tyre.

5. Përqendrimi dhe prodhimi në punë

Të qenit produktiv në punë është e rëndësishme për çiftet e suksesshme. Vendosja e kufijve në karrierën e tyre nuk ka ndikuar negativisht në produktivitetin e tyre.

6. Duke i dhënë përparësi argëtimit familjar

Çiftet e suksesshme përdorin lojën dhe argëtimin familjar për t’u çlodhur, për të shijuar jetën, për të qëndruar të lidhur emocionalisht dhe për të krijuar ekuilibër në jetën e tyre.

 

Përgatiti K.I / Burimi themindsjournal.com

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top