FB

February 23, 2021 | 8:05

8 arsye kozmike pse universi na bashkon me njerëz të rinj

Ka shumë arsye pse universi na bashkon me të gjitha llojet e njerëzve dhe për të mësuar më shumë rreth tyre, lexoni këtë artikull!

  1. Të zgjohemi nga brenda

Ka njerëz që na bëjnë të dyshojmë dhe na bëjnë pyetje. Ndonjëherë ata bëhen pjesë e përhershme e jetës sonë, ndonjëherë qëndrojnë për një kohë shumë të shkurtër, por në të dy rastet na ndihmojnë të gjejmë një pjesë tjetër të vetvetes. Ne nuk kemi nevojë t’i duam këta njerëz, por nuk mund të bëjmë pa ta.

  1. Për të ngrohur zemrat tona

Këta njerëz shfaqen në jetën tonë kur ndihemi si një qiri i fikur dhe na duket se nuk na intereson. Ata nuk e lënë trishtimin të na bjerë me gjithë peshën e tij dhe bëjnë për ne ato gjëra në dukje të vogla që na ndihmojnë, duke shtrënguar dhëmbët, si të ecim përpara pavarësisht se si. Në pjesën më të madhe të rasteve, këta njerëz fluturojnë nëpër jetën tonë me shpejtësinë e një meteori dhe ne kurrë nuk dëgjojmë më për ta, por kujtimet tona për ta janë ngrohur nga nxehtësia dhe ne i kujtojmë ata për një kohë të gjatë.

  1. Të jenë me ne

Këta janë të njëjtët njerëz që bëhen pjesë e jetës sonë, përgjithmonë. Ata qëndrojnë me ne, pavarësisht të gjitha vështirësive që dalin në jetën tonë. Këta janë miqtë, të afërmit dhe të dashurit tanë. Këta janë gjithmonë të gatshëm të na ndihmojnë nëse biem.

  1. Për të na dhënë një mësim

Këta janë njerëzit nga të cilët mund të mësojmë. Ndonjëherë mësimet e tyre rezultojnë tepër të ashpra dhe nganjëherë vetë “mësuesit” janë jashtëzakonisht larg idealit, por pa marrë parasysh se si zhvillohet marrëdhënia juaj me këta njerëz. Mos harroni një gjë: Nëse Universi po përpiqet t’ju mësojë diçka, ai e bën atë për një arsye dhe vetëm mashtruesit mund t’ju japin disa mësime.

  1. Për të na ndihmuar të rritemi

Këta janë ata që na ndihmojnë të kapërcejmë momentet më të errëta në jetën tonë. Ata qëndrojnë me ne kur na është thyer zemra ose kur humbasim njerëzit e dashur. Ndonjëherë ata qëndrojnë me ne përgjithmonë, ndonjëherë zhduken në mënyrë të menjëhershme, posa shiriti i dritës të zëvendësohet me atë të errët. E gjitha varet nga sa i madh është roli që duhet të luajnë në jetën tuaj.

  1. Për të na kujtuar diçka

Këta njerëz, me praninë e tyre të thjeshtë, na kujtojnë diçka që as nuk do ta kujtonim pa ta. Ata na kujtojnë se ne nuk jemi vetëm, se kjo botë është shtëpia jonë e përbashkët dhe gjithmonë do të ketë nga ata që janë të gatshëm të na japin një shpatull kur kemi nevojë për të. Ndonjëherë, kur jemi gati të dorëzohemi, këta të huaj na ndihmojnë të ngrihemi në këmbë duke na kujtuar se jeta jonë nuk është aq e vështirë sa mendojmë.

  1. Për të na treguar se çfarë dhe kë meritojmë ose nuk meritojmë

Këta njerëz janë disi të ngjashëm me ata që na ndihmojnë të rritemi; ose më saktë, ata janë të ngjashëm dhe jo. Ata mund të jenë njerëzit më të mrekullueshëm ose më të tmerrshëm në jetën tuaj, në varësi të rrethanave. Varet nga këta njerëz se kë do të lejoni në jetën tuaj dhe nga kush do distancoheni. Për shembull, kur përballemi me dikë që me të vërtetë nuk e meritojmë në jetën tonë, ne nxjerrim përfundime dhe nuk lejojmë që njerëz të tillë toksikë të vijnë tek ne. Fatkeqësisht, jo gjithmonë nxjerrim përfundimet e duhura që herën e parë, por kjo është jeta.

  1. Të mësojmë diçka

Këta janë njerëzit për të cilët ne duhet të bëhemi mentorë dhe mësues… Kush e di, mbase duke komunikuar me ta, ju do të mësoni diçka jo vetëm për ata njerëz, por edhe për veten tuaj. Jo pa arsye ata thonë se ne kemi nevojë që studentët të kenë dikë nga i cili të mësojnë dhe Universi herë pas here na dërgon njerëz për të cilët është jashtëzakonisht e rëndësishme të dëgjojmë se çfarë mund të themi.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top