FB

June 6, 2024 | 7:07

A do të punonit me një person që ju ka refuzuar më parë?

 

Nëpërmjet historisë së një personi që punon me një individ të cilin ai/ajo e ka përballur me refuzim më parë, mund të eksplorojmë sfidat dhe mundësitë që dalin në rrugën e tyre. Le të shikojmë një shkëmbim të tillë.

refuzim

Nga dritarja e zyrës, Aleks ndihej i shqetësuar. Pas një refuzimi të papritur për t’u bashkuar në një projekt disa muaj më parë, ai sot do të punonte përsëri me personin që e kishte përjashtuar. Mbyllja e derës së zyrës shënoi fillimin e një kapitulli të ri në rrugën e tij profesionale. Shumë pyetje i kërcënonin mendimet, por përpara tij ishte një detyrë që kërkonte tërheqjen e përpiktë.

Ndërtesa u përplas me tingujt e hapjes së derës, në prag u shfaq figura e Adelës, personi që dikur e kishte refuzuar Aleksin. Ndërsa shikimet u përplasën, tensioni fillimisht ishte palpues. Por ndryshimi ishte i vërtetë. Këtë herë, ata nuk ishin konkurrentë, por bashkëpunëtorë me një qëllim të përbashkët.

Uluar pranë njëri-tjetrit në tavolinën e punës, ata filluan të diskutonin për projektin. Nisën të ndajnë idetë dhe strategjitë e tyre, duke ecur përtej pengesave të kaluara. Aleksi ndihej sikur po zbulonte një të vërtetë të fshehur kohë më parë: mungesa e bashkëpunimit ishte shkaku i shpërfaqjes së mungesës së kuptimit reciprok.

Në ditët që pasuan, ata shpërblenin njëri-tjetrin me njohuritë dhe aftësitë e tyre, duke e kthyer bashkëpunimin në një rrugë ku çdo hap përpara ishte një mësim i ri. Nuk ishte lehtë, por përvoja e përballjes me refuzimin ishte bërë një fuqi e tyre e përbashkët. Me kalimin e kohës, kuptuan se çdo njeri ka rrugën e tij të vështirësive dhe arritjeve. Tashmë, ata e kishin një kuptim më të thellë për njëri-tjetrin dhe përvojën e tyre të përbashkët. Bashkëpunimi i tyre u bë një model për respektin, mbështetjen dhe rritjen e njëri-tjetrit në ambientin e tyre të punës.

Në fund, Aleks doli më i fortë dhe më i përgatitur nga kjo përballje. Nga i refuzuar ai u gjend në një rrugë drejt arritjeve të përbashkëta dhe një lidhje të thellë profesionale. Ata kuptuan se përballimi i së shkuarës mund të bëhet baza e një të ardhmeje më të ndritshme bashkë.

Në këtë histori, mund të shihni se edhe në situatat më të vështira, mund të krijojmë lidhje të fuqishme dhe të shfrytëzojmë përvojat negative për të ndërtuar diçka pozitive. Çelësi është të kuptosh se çdo përballje dhe sfidë mund të kthehet në një mundësi për rritje dhe zhvillim, për veten dhe për bashkëpunëtorët tanë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top