FB

August 5, 2022 | 9:50

Çfarë do të thotë të jesh e lidhur me një partner lajkatar, sa e rrezikshme është…

Marrëdhënia me një partner lajkatar mund të mos njihet lehtësisht nga të gjithë. Miqtë, të njohurit dhe akoma më keq njerëzit me të cilët kemi një lidhje intime: lajka është një proces kushtëzimi mendor përmes të cilit një person përpiqet të hyjë në hiret tuaja duke dashur gjithçka që ju doni. Por pa e dashur me të vërtetë.

Ndërsa një lajkatar, në përgjithësi, nuk duhet të bëjë shumë dëme emocionale në jetën tuaj, të mësuarit për ta njohur atë mund të kthehet në një aftësi të rëndësishme për të rrethuar veten vetëm me njerëz që meritojnë kohën tuaj.

A është lajkatari një partner i rrezikshëm?

Le të fillojmë duke thënë se një lajkatar nuk është domosdoshmërisht një person i rrezikshëm, por ai mund të dalë oportunist për sa kohë që nuk ka marrë atë që dëshiron nga ju. Seksi, privilegje, mundësi. Në raste të tjera, një lajkatar është dikush që e urren konfliktin në të gjitha format e tij dhe do të hidhet nëpër rrathë për ta shmangur atë sa më mirë që mundet. Megjithatë, pa konflikt, një marrëdhënie e shëndetshme nuk mund të ekzistojë, pasi një histori bazohet në përballjen dhe ndarjen e mendimeve, të cilat jo domosdoshmërisht duhet të jenë të njëjta. Një lajkatar do të priret të përputhet me atë që thotë me atë që ju mendoni, dhe jo me atë që ai mendon. Kjo do të thotë që ju kurrë nuk do të merrni një përgjigje të sinqertë prej tij/saj, por vetëm përgjigjen më të mirë që prisni të merrni. Nëse dëshironi, ju e quani hollësi, por në planin afatgjatë, të dëgjuarit e të qenit të drejtë gjithmonë bëhet e dëmshme dhe ju e dini mirë këtë.

Si të mbrohemi nga një i tillë?

Lajkatarët në përgjithësi nuk janë të rrezikshëm, përveç nëse duan diçka të veçantë nga ju dhe më pas shpërndahen në erë. Në këtë rast, do të duhet të jeni të shpejtë për të gjykuar sjelljet mashtruese për të shmangur mashtrimet. Në raste të tjera, lajkatari është një person që ka probleme me vetëvlerësimin dhe që kërkon vërtetimin në sytë e atyre që e konsiderojnë më interesant se ai/ajo. Ky nuk është një rrezik potencial për ju. Sigurisht, megjithatë, ai ose ajo ka ende një rrugë të gjatë për të bërë përpara se të hyjnë në një çift duke dhënë një kontribut të konsiderueshëm dhe duke mos u përshtatur me nevojat dhe idetë e atyre që i rrethojnë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.thewom.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top