FB

August 5, 2022 | 10:00

Studim / Shfaqja e emocioneve në vendin e punës po i bën punonjësit më produktiv

Punonjësit po hapen më shumë në vendin e punës dhe hulumtimet sugjerojnë se po i bën ata më produktivë.

Hulumtimi i ri nga LinkedIn ka zbuluar se gati gjysma e punëtorëve janë më të rehatshëm duke u hapur me kolegët në vendin e punës, duke ndarë emocione të tilla si humori, zhgënjimi dhe trishtimi – dhe se 65% ndihen më produktivë si rezultat. Ndërsa emocioni më i zakonshëm i përbashkët mes kolegëve është humori, punëtorët janë gjithashtu në gjendje të jenë më të prekshëm në vendin e punës, duke ndihmuar në zbutjen e stresit dhe ankthit.

Thënë kjo, ekziston ende një stigmë e qartë rreth shfaqjes së emocioneve negative në vendin e punës, me rreth një e treta e punëtorëve që ndihen të paaftë për t’u hapur me të vërtetë nga frika se do të shihen si ‘të paaftë për t’u përballur’ (35%) dhe një frikë nga gjykimi. (32%). Për të ndihmuar kolegët të hapen më tej, punëtorët britanikë përmendin një ekuilibër të përmirësuar punë-jetë (43%), mbështetje më të mirë emocionale nga menaxhmenti (32%) dhe kulturë empatike të kompanisë (31%) si shtyllat kryesore për një vend pune më të hapur.

Hendeku midis brezave është gjithashtu i dukshëm midis atyre që tregojnë shaka në zyrë, me 18% të atyre 55 vjeç e lart që pretendojnë se nuk e kanë bërë kurrë këtë, krahasuar me 2% të Gen Z dhe Millennials. Charlotte Davies, një eksperte karriere në LinkedIn, tha: “Një përfitim i madh i turbullimit të linjave midis punës dhe shtëpisë gjatë viteve të fundit është që njerëzit të ndihen sikur mund të tregojnë më shumë cenueshmëri dhe sinqeritet me njëri-tjetrin.

“Reagimi qesharak, i cili është një emoji për të qeshur që mund të përdoret për të shprehur gëzimin në përgjigje të një postimi ose komenti që dikush ka ndarë, ka qenë një nga tiparet më të kërkuara nga anëtarët tanë. Ne jemi të gjithë njerëz dhe është në rregull, edhe për profesionistët, të tregojmë anët tona të pambrojtura dhe humoristike, si në punë ashtu edhe në LinkedIn.”

 

 

Përgatiti K.I / Burimi metro.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top