FB

October 7, 2022 | 10:10

Çfarë do të thotë të jesh person abnoseksual?

Dashuria nuk ka kufij dhe shkon përtej gjithçkaje, madje edhe distancën: të zbulosh se çfarë do të thotë të jesh abnoseksual

banner01

Çfarë do të thotë abnoseksual

Abnoseksualiteti tregon për një mënyrë krejtësisht të re të përjetimit të marrëdhënieve dhe seksit. Një qasje në të cilën mësoni të përqafoni më shumë emocionet dhe pjesën më intime të vetes, duke kapërcyer konventat sociale dhe nevojën për të dhënë domosdoshmërisht etiketa. Njerëzit abnoseksualë, si dhe ata abroseksualë, luhaten midis orientimeve të ndryshme bazuar jo në një besim, por në njerëz që takojnë gjatë rrugës.

Dallimet me udhëzimet e tjera

Edhe pse shpesh ka një konfuzion, ekziston një ndryshim midis të qenit abnoseksual dhe abroseksual (ose novoseksual). Gjatë ekzistencës së tyre, abroseksualët ndiejnë tërheqje ndaj burrave ose grave, por edhe ndaj të gjitha ose aspak gjinive. Megjithatë, abnoseksualët gjithashtu mund të përjetojnë një dashuri platonike për dikë, duke përjetuar një formë shumë të veçantë të përfshirjes sentimentale. Është gjithashtu e rëndësishme të mos ngatërroni ata që janë biseksualë ose panseksualë. Panseksualët përjetojnë tërheqje seksuale për të gjitha gjinitë pa dallim. Kjo është një pikë fikse në sferën e tyre afektive dhe seksuale. Dallimi midis abroseksualëve dhe novoseksualëve, nga ana tjetër, ka të bëjë vetëm me vetëdijen. Në rastin e parë nuk ka vend për pavendosmëri, por thjesht për periudha të jetës – të cilat mund të zgjasin muaj, vite ose një ditë – në të cilat ka dëshirë për një person të caktuar. Novoseksualët, nga ana tjetër, ende nuk i kanë ndryshuar plotësisht siguritë e tyre.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.thewom.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top