FB

October 7, 2022 | 10:25

Frika për të ardhmen: si mund ta luftojmë?

Frika për të ardhmen mund të krijojë ankth dhe nervozizëm tek shumë njerëz: në këtë artikull ne zbulojmë se çfarë e gjeneron atë dhe si ta luftojmë atë

Frika për të ardhmen: çfarë është dhe si ta njohim atë

Frika nga e ardhmja fillon me mendimet tona; ushqehet pas një vendimi të gabuar, një ndryshimi që e jetojmë rëndë, një përgjigje negative që nuk e prisnim, një promovimi që e shohim duke u zbehur dhe këtu imagjinata jonë futet në shpejtësi dhe na paraqet skenarët më të këqij. Në psikologji frika nga e ardhmja futet në frikërat irracionale dhe klasifikohet në format e ankthit. Edhe pse shpesh ndahen në baza ditore, ankthi dhe frika janë të ndryshme; ankthi është pjesë e ndjesive të pacaktuara, një frikë ose një shqetësim për shembull, ndërsa frika është diçka që ne mund ta përshkruajmë në mënyrë të përsosur sepse e ndiejmë atë fizikisht. Pra, si mund ta njohim frikën e së ardhmes?

3 këshilla praktike për të kapërcyer frikën e së ardhmes

Nëse duke lexuar postimin keni njohur tek vetja frikën e së ardhmes ; tani do të zbulojmë 3 këshilla praktike për të përballuar frikën e së ardhmes dhe për ta kapërcyer atë, por gjithmonë duke pasur parasysh se ndihma dhe mbështetja e një psikoterapisti është gjithmonë mënyra fituese për të kapërcyer këtë ankth.

Njiheni veten tuaj.

Sokrati me këtë maksimë përcaktoi njohjen dhe ndihmën e njeriut ndaj vetvetes. Njohja me njëri-tjetrin është hapi i parë për të përballuar frikën e dikujt, por edhe për të zbuluar cilësitë personale, defektet dhe kufizimet që janë unike dhe të ndryshme për secilin prej nesh. Njohja e njëri-tjetrit është thelbësore për të kuptuar se cila është rruga e duhur për të shkuar, ashtu si njohja e frikës ofron një armë të fuqishme për t’i përballuar dhe kapërcyer ato.

Ndrysho rutinën tuaj.

Të kesh zakonet e tua të bën të ndihesh i sigurt, i sigurt nga të panjohurat, por gjithashtu të çon në të njëjtat mendime, dhe mes tyre frika e së ardhmes ka një lojë të lehtë. Ndryshimi i rutinës së përditshme mund të duket i vështirë, por ndërmarrja e hapave të vegjël sjell surpriza të mëdha, për shembull duke planifikuar ditën tuaj të zakonshme duke përjashtuar të njëjtin udhëtim për në punë, ose duke lënë 15 minuta më shumë kohë për sport.

Praktikoni artin e lashtë të durimit .

Mos u nxitoni, shijoni përvojën ndërsa e jetoni pa menduar për të nesërmen. Forconi vetëvlerësimin tuaj duke kujtuar pikat tuaja të forta, qëllimet tuaja dhe sukseset e arritura; fokusohuni në mendimet pozitive, frika nga e ardhmja do të bëhet gjithnjë e më e vogël dhe do të zvogëlohet.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.thewom.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top