FB

September 19, 2023 | 8:10

Çfarë është Filofobia? Gjithçka që duhet të dini për të

Fjalë për fjalë “filofobia” është frika e rënies në dashuri ose krijimi i lidhjes emocionale për shkak të një trazire emocionale në lidhje me dashurinë në të shkuarën. Si rezultat i zhgënjimit në të shkuarën, personi zgjedh të mos dashurojë dhe të lidhet emocionalisht.

 

 

 

Cilat janë simptomat?

-Sjelljet shmangëse nga mundësia e fillimit të një marrëdhënieje.

-Një nivel i lartë stresi dhe ankthi kur ndërveproni me njerëz që mund ose po krijoni një lidhje.

-Izolimi dhe vetmia “e vetë-imponuar”.

-Krijimi i barrierave të forta emocionale, duke mos ndarë ndjenjat me të tjerët.

 

 

Shkaqet e filofobisë:

Shumë ekspertë tregojnë se kryesisht nga filofobia vuajnë ato njerëz që kanë pësuar trauma ose çrregullime ankthi ose çrregullime të personalitetit.

Çfarë mund të bëni nëse vuani nga filofobia?

  1. Jetoni në të tashmen.
  2. Shprehni frikën tuaj.
  3. Jepi vetes kohë.
  4. Konsultohuni me një profesionist.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top