FB

June 21, 2022 | 16:08

Dita Ndërkombëtare e Jogës 2022: Koha për t’u ndjerë përsëri njerëzor

A ju kanë lodhur sfidat e botës moderne dhe efektet e pandemisë? Për mijëra vjet, njerëzit i janë drejtuar jogës për t’u ndjerë më të lirshëm, për të çliruar stresin dhe për të rinovuar shëndetin e tyre të përgjithshëm fizik dhe mendor.

Dita Ndërkombëtare e Jogës – e cila është të martën, më 21 qershor – mund të jetë dita kur fillon një zakon i ri i shëndetshëm. Kjo ditë është caktuar nga Kombet e Bashkuara dhe tema e këtij viti është “Yoga për njerëzimin”, me theks në “promovimin e stilit të jetesës së qëndrueshme në harmoni me planetin Tokë”. OKB-ja thotë në faqen e saj të internetit se “thelbi i jogës është ekuilibri — jo vetëm ekuilibri brenda trupit ose ai midis mendjes dhe trupit, por gjithashtu ekuilibri në marrëdhëniet njerëzore me botën. Joga thekson vlerat e ndërgjegjes, moderimin , disiplinë dhe këmbëngulje.”

Rutinë 5-minutëshe e jogës në mëngjes

Kontribuesja e fitnesit në CNN, Stephanie Mansour, krijoi këtë rutinë yoga pesë-minutëshe për të liruar trupin tuaj dhe për të nisur ditën tuaj të qetë, të ekuilibruar dhe pozitiv. “Si një instruktor i certifikuar joga për më shumë se një dekadë, unë inkurajoj klientët e mi që të përfshihen në një praktikë të përditshme joga (mundësisht në mëngjes) për të siguruar rrjedhjen e gjakut, për të rritur energjinë dhe për të forcuar shqisat,” shkroi ajo.

4 lëvizje joga para gjumit

Ju e nisët ditën e drejtë me joga. Një tjetër seancë e shkurtër me katër lëvizje joga mund t’ju bëjë gati për një gjumë të mirë. “Shumë shpesh, gjumi na shpëton për shkak të dhimbjeve dhe dhimbjeve të zakonshme që e bëjnë të vështirë të biesh në gjumë ose të na zgjojnë natën,” tha kontribuesi i CNN, Dana Santas, një trajner i frymëmarrjes, lëvizshmërisë dhe mendje-trupit në sportet profesionale.

Frymëzimi

Ndoshta fjalët e një prej praktikuesve më të mirë të jogës, të ndjerit B.K.S. Iyengar do t’ju frymëzojë: “Yoga kultivon mënyrat e mbajtjes së një qëndrimi të ekuilibruar në jetën e përditshme dhe jep aftësi në kryerjen e veprimeve të dikujt.”

 

 

Përgatiti K.I / Burimi edition.cnn.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top