FB

May 13, 2022 | 11:34

Gati për ushtrime pas lindjes…Provoni këtë stërvitje 5-minutëshe

Në grahmat e rënda të amësisë së re, stërvitja ka të ngjarë të jetë gjëja e fundit në mendjen tuaj. Dhe – duhet theksuar – kjo është absolutisht në rregull. Por, mund të vijë një moment kur filloni të mendoni për t’u aktivizuar, veçanërisht nëse një rutinë e rregullt fitnesi ishte diçka që ju pëlqente përpara se të bëheshit prindër.

050120_post_partum_workouts_lead-2000

Pra, ne kemi një stërvitje pesë-minutëshe nga Rosie Stockley, specialistja e fitnesit për femra, e cila ka stërvitur si Vogue Williams, Lauren Pope dhe Binky Felstead gjatë dhe pas shtatzënisë së tyre.  Më poshtë, Stockley ka ndarë një stërvitje hap pas hapi pesë-minutëshe pas lindjes – thjesht mos harroni të merrni gishtin e madh në kontrollin tuaj gjashtë-javor përpara se të bëni ndonjë gjë të mundimshme.

Ura me trupin drejt

fs-slgb-1586857254

Shtrihuni në shpinë me një shtyllë kurrizore neutrale (mos e shtypni shpinën në dyshek) dhe vendosni krahët në anën tuaj. Merrni një frymëmarrje të plotë. Gjatë nxjerrjes, ngrini ijet deri në tavan dhe mbajeni në këtë pozicion për disa sekonda përpara se të uleni. Mos e përkulni shpinën në ngritjen e ijeve, por përqendrohuni në mbajtjen e saj vërtet drejt me muskujt tuaj të aktivizuar. Përsëriteni 10 herë.

Marshimet me një këmbë

2aaeff28121f4e972cd1615bd5c6f10e-glute-bridge-core-stability

Ejani në pozicionin tuaj të urës glute, por vendosni duart në ijet tuaja në mënyrë që të keni mbështetjen e bërrylave në dysheme. Duke u fokusuar në  mbajtjen e ijeve tuaja të qëndrueshme, ngrini njërën këmbë dhe sillni gjurin drejt gjoksit, më pas zëvendësoni këmbën butësisht. Përsëriteni me këmbën tjetër dhe më pas bëni dy të tjera përpara se të ulni ijet dhe të përsërisni. Synoni të mbani ijet tuaja të larta dhe të niveluara gjatë kryerjes së kësaj lëvizjeje dhe mos e mbani frymën!

Ushtrimet me bërryl

627134302100008f8b5074ee

Përdoreni këtë lëvizje në ditët e mëparshme pas lindjes për të rritur forcën përpara se të hiqni këmbën nga dyshemeja. Filloni me të katër këmbët, duart poshtë shpatullave, gjunjët poshtë ijeve. Gjeni një aktivizim të vogël në bark dhe më pas shtrini krahun dhe këmbën gjatë duke marrë një frymëmarrje të plotë. Në nxjerrje sillni bërrylin drejt gjurit, duke rrëshqitur këmbën brenda përgjatë dyshekut. Thithni dhe shtrihuni përsëri. Përsëriteni këtë rreth 8 herë në secilën anë, duke pushuar në mes sipas nevojës.

Zogu fluturues

627134561e00002da91b3da4

Njësoj si ushtrimi i mëparshëm, por me këmbën të shtrirë nga dyshemeja.

Poza e fëmijës

all-about-childs-pose

Një pozicion vërtet restaurues, tokëzues. Përdoreni këtë për të shtrirë pjesën e sipërme të shpinës dhe shpatullat dhe për të marrë frymë thellë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffingtonpost.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top