FB

May 20, 2022 | 9:32

Gjashtë këshilla për t’i ndihmuar adoleshentët të kapërcejnë problemet e tyre të imazhit

Adoleshenca është një fazë e jetës që sjell me vete shumë ndryshime si në planin fizik, ashtu edhe atë psikologjik. Në të vërtetë, adoleshentët shpesh përjetojnë pasiguri për trupin e tyre dhe prindërit luajnë një rol thelbësor në tejkalimin e tyre

Mother and teenage daughter having an arguument

Si t’i ndihmoni adoleshentët të kapërcejnë problemet e tyre të imazhit

Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të jeni një model pozitiv për fëmijët tuaj.

  1. Udhëheq me shembull

Nëse dëshironi që adoleshenti juaj të jetë më i sjellshëm me veten, filloni duke e bërë atë me veten tuaj. Në fund të fundit, megjithëse mund të mos jeni më referenca e vetme për ta, ju jeni ende një model vërtet i rëndësishëm.

  1. Flisni me ta për stereotipet e bukurisë.

Është e rëndësishme që të rinjtë të kuptojnë se bukuria është një ndërtim subjektiv. Për shembull, diçka në kulturën tonë që konsiderohet ‘e bukur’, në rajone të tjera të botës mund të jetë jashtëzakonisht e ndryshme.

  1. Forconi cilësitë e tyre

Përforconi llojet e iniciativave që ekspozojnë cilësitë e tyre. Për shembull, fëmija juaj mund të besojë se, për të qenë i suksesshëm dhe i pëlqyer, ai duhet të fokusohet në pamjen e tij fizike.

  1. Shpjegoni se çfarë po ndodh me ta

Shumë adoleshentë ndihen keq për trupin e tyre si rezultat i transformimeve që po kalojnë. Këto ndryshime mund t’i bëjnë ata të ndihen të çuditshëm kur dikur ndiheshin kaq rehat.

  1. Rregulloni ekspozimin e tyre ndaj mediave sociale

Mediat sociale mund të jenë mjete të dobishme për rritjen personale. Sidoqoftë, gjithçka varet nga përdorimi i tij. Përdorimi i përgjegjshëm i mediave sociale nënkupton rregullimin e sasisë së kohës që i kushtohet asaj.

  1. Kërkoni ndihmë profesionale

Në raste të caktuara, problemet e imazhit tek adoleshentët mund të gjenerojnë çekuilibrime të thella emocionale. Nëse mendoni se konfliktet e fëmijës tuaj, larg zgjidhjes, janë intensifikuar ose po riprodhohen me kalimin e kohës dhe po ndikojnë në shëndetin e tyre, kërkoni ndihmë profesionale.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi exploringyourmind.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top