FB

September 8, 2021 | 8:50

Iluzioni optik i kafshëve, a mund të thoni cilat krijesa janë përshkruar?

Ne e pranojmë se kënaqemi kur i shohim me mëdyshje këto iluzione optike! Iluzionet optike sipas përkufizimit janë imazhe që mashtrojnë aparatin vizual të njeriut, duke e bërë atë të perceptojë diçka që nuk është e pranishme ose në një mënyrë të ndryshme nga realiteti përreth.

Shumë nga këto paraqitje përmbajnë një element që do të modifikojë perceptimin e shikuesit. Ky është rasti i imazhit që ne ju tregojmë sot (të cilin mund ta vëzhgoni si gjithmonë në fund të lajmit) dhe tregon atë që duket si një kalë. Në realitet është gjithashtu e mundur të vëzhgoni një kafshë tjetër… thjesht mprehni sytë!

Iluzioni optik i paraqitur konsiderohet në zhargonin teknik si një “figurë e paqartë”, domethënë një imazh me dy ose më shumë figura të mundshme të dallueshme. Kjo mund të shihet në varësi të këndvështrimit (për shembull duke e përmbysur atë). Në këtë rast, “zgjedhja” e parë e vëzhguar varet nga truri ynë, i cili zgjedh të na bëjë të shohim një figurë mbi tjetrën.

Një rast shumë i ngjashëm është ai i raportuar në këtë iluzion; zviceranët, për shembull, priren të shohin një lepur ose një rosë. Sidoqoftë, në iluzionin që ju paraqitëm sot, çfarë keni parë së pari? A mund ta gjeni kafshën e dytë “të fshehur” në foto?

 

Burimi / https://tech.everyeye.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top