FB

November 18, 2021 | 8:05

Ja çfarë duhet të bëni kur një djalë largohet papritmas nga ju…

Ju keni takuar një burrë të ri me të cilin jeni vërtet të dashur dhe ndjeni ndjenjën e njohur që vjen me ngritjen e shpresave tuaja. Ju në fakt e lejoni veten të jeni të emocionuar për të! Dhe pastaj, goditja më dërrmuese nga të gjitha ndodh. Djali hesht ndaj teje. Ju shikoni telefonin tuaj, duke u lutur që ai të dërgojë mesazhe ose të telefonojë, duke kërcyer në çdo njoftim. Por asgjë…

Keni mbetur duke pyetur veten se çfarë keni bërë gabim, çfarë mund të kishe thënë ose nuk duhej të kishe thënë, nëse thjesht duhej të flije me të në vend që të përmbaheshe. Apo më keq, ndoshta thjesht nuk ishe mjaftueshëm e mirë? Mjaft e bukur? Mjaft e dobët? Të lë në një spirale mendimi, “si mund të jem këtu përsëri?”

Nuk e keni idenë se çfarë të bëni kur një djalë hesht ndaj jush?

Qëllimi im është t’ju ndihmoj të dilni nga vendi më i fuqishëm i mundshëm. Një vend ku ju keni vlerë. Ju keni një zë. Ju duhet të bëni zgjedhjen. Kur nuk kujtohesh nga një burrë, e di se mund të ndihesh sikur po bën gjithçka përveçse të zgjedhësh, por gjithsesi ke një zgjedhje. Së pari, nga këta dy skenarë, në cilin bie djali juaj?

Një burrë me të cilin keni qenë vetëm në disa takime. Ose, djali më i mrekullueshëm ku gjërat po përparonin shumë bukur dhe ju jeni takuar rregullisht.

Nëse keni qenë një djalë me të cilin keni dalë vetëm një ose dy takime, atëherë e vetmja gjë që duhet të bëni është kjo: të vazhdoni. E di që mund të jetë e vështirë, por është vërtet kaq e thjeshtë. Nëse nga ana tjetër ai ishte djali më i mrekullueshëm dhe ju mendonit se jeni në rrugën e duhur për të takuar prindërit e tij, atëherë duhet të vendosni nëse ai është emocionalisht i disponueshëm apo i padisponueshëm.

Nëse besoni se ai ishte me të vërtetë emocionalisht i disponueshëm, atëherë ju takon të merrni përgjegjësi, të keni guxim dhe të bëni një bisedë të sinqertë me të për të parë se çfarë po ndodh mes jush. Një grua e fuqishme, tërheqëse e di vlerën e saj dhe e di se ajo nuk ka të meta. Ju keni të drejtën për një bisedë dhe të dini nëse keni synime të ngjashme në marrëdhënie dhe nëse ndjenjat do të ishin vërtet të ndërsjella.

Nëse ke menduar që ai të jetë partneri juaj, atëherë duhet ta bëni këtë bisedë sado e frikshme që mund të jetë. Dy individë të dashuruar janë të përkushtuar ndaj rritjes së marrëdhënies dhe rritjes së tyre individualisht. Nëse ky djalosh i shmanget bisedës, nuk ju telefonon kurrë, ose largohet në një farë mënyre, atëherë ai thjesht nuk është i duhuri për ju. Nëse ai e bën bisedën, por thotë se tani nuk është koha e duhur që ai të jetë në një lidhje edhe pse ai ende dëshiron të të shohë – ky nuk është partneri i duhur për ju.

Ju nuk mund ta ndryshoni mendjen e tij që të dëshirojë një marrëdhënie me ju.  Nëse ky është rasti, atëherë është koha ta lini atë. Një burrë i vërtetë dhe me cilësi të lartë nuk do ta shmangë këtë bisedë, por do të jetë i sinqertë me ju dhe do t’iu tregojë pse është tërhequr.

Të gjithë frikësohen ndonjëherë.

Fatkeqësisht, shumë prej nesh nuk u rritën me shembuj të marrëdhënieve të dashura dhe të shëndetshme. Mund të kemi ende pak shembuj të kësaj në jetën tonë. Unë dua që ju të jeni delja e zezë e shoqërisë sonë. Ndoshta nga familja juaj. Për të thyer akullin! Pra, nëse partneri juaj u frikësua dhe kërkoi falje, atëherë ju takon juve të nderoni veten dhe të shihni nëse zgjidhni ta pranoni atë falje dhe t’i jepni atij një shans të dytë.

Të gjithë, ndonjëherë, meritojnë një shans të dytë.

 

 

Burimi / https://themindsjournal.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top