FB

February 22, 2024 | 6:22

Ja pse dikush bie në dashuri me ju, sipas psikologëve

Ju duhet të keni pyetur veten të paktën një herë në jetën tuaj se çfarë e bën dikë që të bjerë në dashuri me ju. Shumica e njerëzve nuk dinë të shpjegojnë apo shprehin qartë ndjenjat apo vendimet e tyre kur bien në dashuri, kështu që më shpesh gjithçka mbetet në komentin se dashuria është e verbër.

Njerëzit priren të bien në dashuri me njerëz që janë të ngjashëm me ta. Ata me të cilët ndajnë vlera të përbashkëta janë shpesh të një moshe të ngjashme, ose kanë përvoja të ngjashme jetësore.

Vlerat e përbashkëta

-Nëse dëshironi që dikush të dashurohet me ju, shanset për të kontrolluar sa më shumë qëndrojnë te gjenetika dhe prindërit e personit që dëshiron zemra juaj. Kjo do të thotë që nëse zotëroni karakteristikat e prindërve të të dashurit tuaj, keni një shans të mirë për të zbatuar me sukses qëllimin tuaj.

I ngjan nënës së tij?

Biologjia luan një rol të madh në tërheqjen fizike, e cila vështirë se mund të ndikohet shumë. Pra, ajo që ne tashmë e dime, gratë janë më tërheqëse kur ovulojnë ose kanë erë më të këndshme menjëherë pas ciklit të tyre, dhe burrat kur lëshojnë pak më shumë testosterone pasi luajnë sporte, veçanërisht sportet në grup.

Ovulacioni dhe testosterone

Njerëzit që edhe me trupin e tyre të lënë përshtypjen e njerëzve të hapur dhe pozitivë kanë më shumë sukses në dashuri!

Një qëndrim i hapur

-Ndarja e përvojave emocionuese ose të tmerrshme është një mënyrë e shkëlqyer, sipas psikologëve, për të gjetur personin e duhur për ju. Ata që pëlqejnë sportet ekstreme do t’i duan njerëzit që me kënaqësi do t’i bashkohen në një festë aktive.

Të njëjtat gjëra ju trembin dhe ju emocionojnë

-Nëse ju dhe dashuria juaj jetoni afër njëri-tjetrit, ka më shumë gjasa që përkëdhelja të kthehet në diçka tjetër, sepse takimi në një fushë sportive aty pranë në një supermarket apo të ngjashme mund të ndihmojë shumë në procesin e lidhjes.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top