Mirëqenie

April 13, 2018 | 13:42

Jepini vetes një mundësi për të qenë të lumtur!

Jam lodhur duke qenë personi i fundit për të cilin kujdesem. Ai që është gjithmonë në dispozicion për të gjithë, por kurrë për veten. Ai që mendon të fyejë të tjerët nëse ai thotë diçka që ata nuk presin ta dëgjojnë. Unë dua t’i jap fund kësaj. Kam vendosur t’i jap vetes një mundësi.

Unë dua t’i jap fund të gjitha atyre shqetësimeve që më bëjnë të mos jem vetvetja, i lindur nga synimi për të mos shqetësuar ata përreth meje, por që në njëfarë mënyre të fsheh identitetin tim të vërtetë. Dhe gjithashtu për atë ndjenjën e mëkatit që më shoqëron çdo herë që mendoj se të tjerët presin diçka më shumë nga unë.

Unë dua ta heq këtë maskim, kjo maskë nën të cilën qëndron identiteti im i vërtetë. Unë nuk dua të jem më në hije dhe as të pajtohem gjithmonë me gjithçka, kur nuk është kështu. Dua të takohem me veten time për t’i dhënë asaj një mundësi.

“Për sa kohë që nuk e vlerësoni veten, nuk do ta vlerësoni kohën tuaj. Deri sa të vlerësoni kohën tuaj, nuk do të bëni asgjë me të “. -M. Scott Peck-

Unë dua t’i jap vetes një mundësi për veten time

Duke filluar që tani do të filloj ta dashuroj veten time. Megjithëse e di se nuk do të jetë e lehtë, pasi kam prirjen të kritikoj veten dhe të fajësoj veten për pothuajse çdo gjë. Do ta bëj pak nga pak, pa nxitim, por pa pushim, sepse në realitet është gjëja më e rëndësishme.

“Ju keni kritikuar veten për vite dhe nuk ka funksionuar. Përpiquni, të vlerësoni veten dhe të shihni se çfarë ndodh. ” -Luise L. Hay-

Çdo ditë, në vend që të ndëshkojë për të gjitha gjërat që kam bërë, unë do të përgëzoj të gjitha gjërat që kam arritur, do mbaj dhe do kënaqem me gjithçka që është e mirë për mua. Bëhet fjalë për ndryshimin e perspektivës dhe shikimin në një mënyrë tjetër, duke u përpjekur të jem krenar për veten time. Ndoshta nuk kam shumë përvojë dhe kjo do të jetë e vështirë, por nëse nuk do të filloj kurrë, vështirë se mund të vlerësoj veten dhe do të jetë e pamundur të më japë atë që meritoj.

Do të mësoj gjithashtu të pranoj veten. Pra, do të lejoj të jem ai person që fshihet në brendësinë time, ai që deri tani kishte frikë të dilte dhe të ndjehej i refuzuar. Unë do të tregoj veten si unë. Dhe do ta bëj jo vetëm për veten, por për të gjithë. Unë do të jem i njëjti person si vetëm ashtu dhe i shoqëruar.

Premtimi më i rëndësishëm është se unë do të jem një, pra, për të gjetur veten në çdo situatë ashtu si unë jam dhe dua. Jo siç kam bërë deri më tani: nëse e pyesja veten për diçka, ishte vetëm të dija se si ishin të tjerët dhe çfarë donin, dhe pastaj të veproja në përputhje me rrethanat.

Kam vendosur t’i jap një shans: të jem vetvetja; i lirë dhe pa maskë.

Unë meritoj të jem i lumtur

Nëse ka diçka që unë e meritoj dhe të cilën gjithmonë e kam mohuar deri tani, është të jem i lumtur. Për këtë arsye, unë dua t’i jap vetes një mundësi. Unë dua të takohem me veten për të parë thellë në sytë e mi, kështu që unë mund të lidh gjërat që bëj me dëshirat apo nevojat e mia. Do bëhem më i sinqertë me veten time, do marrë dorën time dhe kurrë nuk do të largohet. Unë dua të jem shoqëria, mbështetja dhe strehimi im.

“Kur besoni me të vërtetë në veten tuaj, nuk ka asgjë përtej mundësive tuaja”. -Wayne Dyer-

Unë do të fal veten për të gjitha kohët që e kam vendosur mënjanë ose që nuk e kam konsideruar si veten time. Një kusht i domosdoshëm për të qenë i lumtur është të jesh në paqe me veten, pa faj, hatër-mbetje dhe dënim.

Pasi të pajtohem me veten, do të filloj të ndërtoj lumturinë time. Në fakt, kam mësuar se kjo ndjenjë e mrekullueshme nuk do të trokas në derën time, por unë do të duhet ta miratoj atë si një qëndrim ndaj jetës. Dhe për këtë, përveçse të duash dhe japësh prioritetin e duhur, është thelbësore të vlerësojmë gjërat e thjeshta, ato që janë atje dhe që në shumicën e rasteve kalojnë pa u vënë re.

“Lumturia është e brendshme, jo e jashtme; kjo është arsyeja pse ajo nuk varet nga ajo që kemi, por nga ajo që jemi “. -Pablo Neruda-

Ashtu siç do të lejoj të jem i lumtur, gjithashtu do të lejoj të jem i trishtuar. Përqafimi i çdo emocioni të ndihmon të kuptosh dhe gjithashtu ndihmon të tjerët ta bëjnë këtë.

Burimi / https://lamenteemeravigliosa.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com