FB

August 5, 2022 | 9:00

Ju mund të jeni ‘të lënë në heshtje’ në punën tuaj; pse ndodh?

Në vitin 2021, kur Paige West ishte një analiste transporti 23-vjeçare në punën e saj të parë jashtë kolegjit, ajo kuptoi se kishte zgjedhur drejtimin dhe karrierën e gabuar. “Ishte mjaft stres i lartë, rezultat i lartë, shumë afate”, tha West. “Kishte njerëz që ishin shumë të pasionuar pas këtij aspekti, por unë nuk isha njëri prej tyre.” West tha se vendimi i saj për të mos shkuar më lart dhe më tej në punë kishte një emër: Ajo ishte “e lënë në heshtje” ndërsa kursente para për lëvizjen e saj të radhës.

Pse kaq shumë njerëz duan të “lënë në qetësi” punën e tyre

Shumë njerëz në temat e Reddit, videot në YouTube dhe klipet e TikTok e përdorin termin për të përshkruar rebelimet e tyre personale kundër kulturës së nxitimit, e cila thotë se njerëzit duhet të punojnë vazhdimisht për të arritur ambiciet e karrierës. “Ju jeni ende duke i kryer detyrat tuaja, por nuk po abonoheni më me mentalitetin e kulturës së nxitimit që puna duhet të jetë jeta juaj”, shpjegoi TikToker. 

Lënia në heshtje e punës mund të jetë një “ribalancim i shëndetshëm” që i sjell vlerë zyrës

Për të qenë të qartë, ata që largohen nga puna janë ende duke përmbushur detyrat e tyre të punës, në ndryshim nga punonjësit që janë plotësisht të kontrolluar. “Konceptimi i gabuar i lënies në heshtje është se ju thjesht nuk bëni asgjë,” tha Creely. “Përkufizimi i vërtetë i braktisjes së qetë është se ju në thelb po bëni atë që thotë përshkrimi juaj i punës dhe nuk bëni asgjë më shumë. Të mos marrësh përsipër projekte shtesë, të mos bëhesh vullnetar për punë shtesë, të mbyllësh kompjuterin në 5 dhe të largohesh… Sinqerisht, mendoj se është një ribalancim i shëndetshëm i vendit të punës.”

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.huffpost.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top